• Home
  • Fogyasztóvédelem-Panaszkezelés

Megjelenés dátuma: 2015.07.01.

Biztosításkötéssel kapcsolatos tudnivalók

Társaságunk célja Ügyfeleink magas színvonalú és gyors kiszolgálása. Ügyfeleinktől érkező panaszokat a mindenkor hatályos vonatkozó jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően, egységesen központilag kezeljük.

Biztosításkötéssel kapcsolatos tudnivalók

Az alábbiakban néhány biztosításkötéssel kapcsolatos információt szeretnénk figyelmébe ajánlani, amelyek ismeretében a biztosítási szerződéskötés és a szerződésre történő díjfizetés során meggyőződhet arról, hogy a biztosító Önt felkereső képviselője tisztességes szándékkal, az Ön anyagi biztonságát szem előtt tartva végzi munkáját.

 

1. Minden esetben kérjen fényképes igazolványt!

 

2. A Magyar Nemzeti Bank hivatalos biztosításközvetítői regisztere

Társaságunk vállalkozói jogviszonyban dolgozó értékesítési munkatársait megtalálja a Magyar Nemzeti Bank honlapján (MNB) https://apps.mnb.hu/regiszter/. A honlapon névre vagy nyilvántartási számra könnyedén kereshet. A nyilvántartásban az egyes piaci szereplőkre vonatkozóan megtekinthető továbbá azon tevékenységek és szolgáltatások listája, melyek végzésére a közvetítő engedéllyel rendelkezik. Fontos azonban kihangsúlyoznunk, hogy a munkaszerződéssel rendelkező függő biztosításközvetítőinket nem jelentjük le az MNB felé, így a munkaviszonyban foglalkoztatott közvetítőinket nem fogja megtalálni a honlapon található regiszterben! Ők arcképes igazolvánnyal rendelkeznek.

 

3. A szerződési feltételek alapos áttanulmányozása

A biztosítási ajánlat aláírása előtt feltétlenül olvassa el az ügyfél-tájékoztatót, amelyben röviden megtalálja a termékekkel, illetve a szerződési feltételekkel kapcsolatos legfontosabb információkat, illetve alaposan nézze át az általános és különös szerződési feltételeket, és ha valami nem egyértelmű Önnek azt, feltétlenül beszélje meg munkatársunkkal.

 

4. Készpénz átadása és biztosítási díj befizetése

A szerződés megkötése alkalmával az első díjat legfeljebb 100.000.-Ft értékhatárig biztosításközvetítőnknek Ön készpénzben fizetheti be. A beszedett díj átvételének igazolásául az átvevő biztosításközvetítő köteles a lenti nyugtatömb-minta ügyfélpéldányát az Ön részére átadni. Kérjük, hogy készpénz átadása esetén ne feledje elkérni a nyugtatömb ügyfélpéldányát és ellenőrizze, hogy munkatársunk minden rovatot a megfelelő adatokkal töltött ki.

Nyugtatömb ügyfélpéldány minta:

Nyugtatömb ügyfélpéldány minta

 

 

Az Ön által befizetendő folytatólagos díj, illetve az alkuszok és a dealerek által kötött szerződések első díjának befizetésére Társaságunk bankszámlaszámával ellátott csekk áll rendelkezésére. A csekk kitöltéséről munkatársunk gondoskodik. Folytatólagos díj átutalása esetében kérjük az átutalás közleményében a kötvényszámot tüntesse fel. A csekken kitöltött összeget postán vagy a csekken található számlaszámra történő banki utalással is megfizetheti. Társaságunk biztosítási díj számlájának száma, amelyre Ön banki átutalással fizethet:

OTP Bank Nyrt:11794008-20071099

Biztosításközvetítőnk az átvett díjat 48 órán belül köteles a Biztosító részére továbbítani.

 

5. Kötvény átadása

A visszaélések elkerülése érdekében a biztosítást igazoló dokumentumot (kötvényt) ne adja át illetéktelen személynek! Ha szerződésmódosítás vagy kifizetés miatt vissza kell juttatnia kötvényét társaságunkhoz, azt megteheti postai úton (javasoljuk a tértivevénnyel történő küldést), illetve átadhatja személyesen bármely ügyfélszolgálati irodánkban.

 

6. További információk

Amennyiben a biztosításkötéssel vagy a már megkötött szerződésével kapcsolatban bármilyen további kérdése merülne fel, forduljon bizalommal Társaságunk TeleCenteréhez a +36 1 467 3500 telefonszámon, ahol készséggel állunk az Ön rendelkezésére, vagy „Írjon nekünk” Társaságunk honlapján ide kattintva.

 

MABISZ

Gyorslink

a Magyar Biztosítók Szövetsége hivatalos honlapjára.

Tovább >>

MNB

Gyorslinkek


Magyar Nemzeti Bank pénzügyi felügyelet oldala: Tovább >>

Magyar Nemzeti Bank Fogyasztóvédelmi oldala: Tovább >>

Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Navigátor Füzetei: Tovább >>

MNB termékösszehasonlító-táblák
Tovább >>

Életbiztosítások költség-összehasonlító alkalmazása
TKM-kereső >>

Magyar Nemzeti Bank – Biztosítások Tovább >>

Magyar Nemzeti Bank - Pénzügyi panasz Tovább >>

Európai online vitarendezési platform

Gyorslink

az európai online vitarendezési platform weboldalára.

Tovább >>

Pénzügyi Békéltető Testület

Gyorslink

a Pénzügyi Békéltető Testület weboldalára.

Tovább >>

Panaszok kezelése

A Groupama Biztosító

célja az Ügyfelek magas színvonalú, gyors és hatékony kiszolgálása. Ismerkedjen meg a Groupama Biztosító Panaszkezelési szabályzatával és a Panaszkezeléssel kapcsolatos útmutatójával.

További információ >>

Groupama a világban

A Groupama Biztosító a Groupama Csoport tagja, amely biztosítási, banki és pénzügyi szolgáltatóként mintegy 13 millió ügyfele és tagja bizalmát élvezi világszerte.