Megjelenés dátuma: 2018.11.09.

Dokumentum hitelességének ellenőrzése

Előfeltételek

Kliens oldalon olyan alkalmazásra van szükség, mely kezeli a digitális aláírással ellátott PDF állományokat. Pár elterjedt ilyen jellegű ingyen használható alkalmazás:

Adobe Acrobat Reader (DC) https://www.adobe.com/
FoxIT Reader https://www.foxitsoftware.com/
LibreOffice https://www.libreoffice.org/
e-Szignó https://www.e-szigno.hu/

Az aláírás ellenőrzése

Az aláírás ellenőrzéséhez csak meg kell nyitni a kérdéses PDF dokumentumot, az adott alkalmazás automatikusan ellenőrzi a digitális aláírás érvényességét és hitelességét.

Beállítások

Amennyiben először használja az Adobe Reader-t, vagy hibát tapasztal az aláírások ellenőrzése során, úgy a következőt kell tenni: az Adobe Reader rendelkezik egy saját illetve Windows integrált tanúsítványkezeléssel is, melyet egyszer a telepítés után át kell állítani a Windows integrációs tanúsítvány kezelés használatára.

Beállítások módosítása Adobe Acrobat Reader 9.x és 10.x verziók esetén
 
A Szerkesztés menüben válassza ki a Beállítások menüpontot. A megjelenő ablakban, a baloldalon levő felsorolásból a Biztonság kategóriára kell kattintani. (Edit > Preferences > Security)A Speciális beállítások (Advanced settings) gombra kattintva válasszuk ki az Együttműködés a Windows rendszerrel (Windows Integration) fület. Az itt található összes opciót ki kell pipálni.A beállítás elvégzése után az OK gombbal visszajutva a dokumentumig az ellenőrzés már gond nélkül elvégezhető.
 

Beállítások módosítása Adobe Reader 11.x verzió esetén

A Szerkesztés menüben válassza ki a Beállítások menüpontot. A megjelenő ablakban, a baloldalon levő felsorolásból az Aláírások kategóriára kell kattintani. (Edit > Preferences > Signatures)Az Ellenőrzés (Verification) résznél kattintson a Tovább (More) gombra, majd az így megjelenő ablak alsó részén pipálja be mindkét dobozt az Együttműködés a Windows (Windows Integration) rendszerrel részben.A bejelölések után kattintson az OK gombra, majd zárja be az összes ablakot és indítsa újra a programot.

Panaszok kezelése

A Groupama Biztosító

célja az Ügyfelek magas színvonalú, gyors és hatékony kiszolgálása. Ismerkedjen meg a Groupama Biztosító Panaszkezelési szabályzatával és a Panaszkezeléssel kapcsolatos útmutatójával.

További információ >>

Groupama a világban

A Groupama Biztosító a Groupama Csoport tagja, amely biztosítási, banki és pénzügyi szolgáltatóként mintegy 13 millió ügyfele és tagja bizalmát élvezi világszerte.