Sajtóközleményeink

Megjelenés dátuma 2021.07.08

Egyetlen hétvége alatt egymilliárd forintos mezőgazdasági kár

A Groupama Biztosítóhoz közel 600 mezőgadasági kárbejelentés érkezett, melyeket szakembereik folyamatosan, gyorsított ütemben mérnek fel.

Gyorsított ütemben rendezi a károkat a Groupama Biztosító
 
A június utolsó hétvégéjén tomboló viharok nemcsak a lakóingatlanokban, de a mezőgazdaságban is súlyos károkat okoztak. A Groupama Biztosítóhoz közel 600 mezőgadasági kárbejelentés érkezett, melyeket szakembereik folyamatosan, gyorsított ütemben mérnek fel. A nyári betakarítású növényekkel kapcsolatos bejelentések 80 százalékát már szemlézték, melyek kifizetése is folyamatosan zajlik. Elsősorban a jégeső és a vihar volt felelős a pusztításért, de az aszály sem kíméli a termést.
 
Az országon többfelé tojás nagyságú jégverés kíséretében átvonuló június végi viharok jelentős károkat okoztak a növényállományokban. A nagyobb területeken termesztett növényeken túl a zöldbab, vöröhagyma, bodza, görögdinnye, mák, petrezselyem kultúrákban is keletkeztek károk. A mezőgazdasági biztosítások terén egyik legnagyobb biztosítótársasághoz érkezett közel 600 bejelentés összesített kárösszege közelíti az egymilliárd forintot. A Groupama Biztosító szakemberei dolgoznak a károk felmérésén, a nyári betakarítású növények például a kalászosok, a borsó és a repce – kapcsán érkezett bejelentések több mint 80%-át szemlézték már, de jól haladnak az őszi betakarítású vetésterületek szemléjével is.

Kombájnok és traktorok is károsodtak a jégverés következtében

Jégeső és a heves zivatarral, erős széllel kísért viharok okozták a legtöbb pusztítást, de érkeznek bejelentések aszálykárokról is. A leginkább érintett terület Somogy és Baranya megye, de Békés, Csongrád-Csanád és Bács-Kiskun megye vetésterületeit sem kímélte az időjárás. A kár értéke több somogyi és baranyai gazdaságban is meghaladja a 100-120 millió forintot. A jégeső sok helyen megrongálta a mezőgazdasági épületek tetejét, üvegezését, volt olyan gazdaság, ahol a traktorokat és kombájnokat sem kímélte.

„A bejelentések alapján egyértelműen látszik, hogy a mezőgazdasági vállalkozások, gazdák számára évről évre egyre több problémát okoz a szélsőséges időjárás, de biztosítással legalább csökkenteni lehet a veszteséget. Sajnos a júniust sem lehetett megúszni az ország jelentős területén. Mi azzal tudtunk segíteni a károsultaknak, hogy a nyári betakarítású növényeket érintő károk többségét gyorsan felmértük, és a kifizetéseket a hét során elindítottuk, így nem kell félbehagyni a nyári munkákat – mondta Baranyi Szabolcs, a Groupama Biztosító mezőgazdasági üzleti igazgatója.

Biztosítási szemle
Biztosítás helyett inkább azonnali juttatást kínálnak a cafeteria-keretben a munkaadók
Biztosítás helyett inkább pénzzé tehetõ vagy azonnal felhasználható juttatást kínálnak munkavállalóik számára a cafeteria-keretben a vállalatok - mondta Fata László független cafeteria-szakértõ az MTI...
Hitelbiztosítók: a magyar gazdaságnak egyre inkább szüksége van a keleti nyitásra és Ázsiára
A magyar vállalatoknak meg kell találniuk a módot arra, hogy betagozódjanak a világkereskedelem átrendezõdésébe, és hogy részesüljenek Ázsia fejlõdésébõl, mondta az Atradius hitelbiztosító országigazgatója...
A Vienna Insurance Group 2016. elsõ három negyedévében növekedést ért el mind díjbevételben, mind nyereségben
A Vienna Insurance Group 2016 elsõ három negyedévében a terveknek megfelelõ üzleti növekedést ért el. A konszern díjbevétele 0,7 százalékkal nõtt. Ez a növekedés az egyszeri díjas életbiztosításoknál tanúsított...
Milliós KGFB díjak az MKB-nál - mire készül a biztosító?
A Totalcar.hu cikke szerint az MKB Biztosító Zrt. honlapján közzétett tarifatáblázat szerint a biztosító évi 1-2 millió forintra emeli a 2017-tõl érvényes KGFB díjakat, ez közel 90 ezer autóst érinthet....
biztositasiszemle.hu

Groupama a világban

A Groupama Biztosító a Groupama Csoport tagja, amely biztosítási, banki és pénzügyi szolgáltatóként mintegy 13 millió ügyfele és tagja bizalmát élvezi világszerte.