Elérhetőségeink
+36 1 467 3500
Search toggle
hero

Balansz Nyugdíjbiztosítás

Anyagi biztonságban a nyugdíjas éveidben is

Nem törvényszerű, hogy az időskor a nélkülözésről, anyagi bizonytalanságról szóljon. Készülj fel időben a Balansz Nyugdíjbiztosítással!

Miért kell időben elkezdeni az öngondoskodást?

 • Hogy ne az állami nyugdíjtól függj

  A nyugdíjrendszer ingatag. Nem érdemes arra számítanod, hogy 10-20 év múlva jobb lesz a helyzet.

 • Hogy nyugdíjasként is jól élhess

  A biztosításnak köszönhetően nem kell engedned a megszokott életszínvonalból.

 • Hogy több millió forinttal vághass neki a pihenésnek

  Egyszeri díjjal megkötöd a biztosítást, majd a pénzed szépen gyarapodik évtizedekig.

 • Hogy adójóváírást is kérhess

  A befizetett díjad 20%-ának megfelelő adójóváírást is igénybe vehetsz, ami tovább növeli a megtakarításod.

Most évi bruttó 10% garantált hozamot kínálunk!

A hozam a 2023. január 1-jétől 2023. március 31-ig hagyományos termékrészébe befizetett díjadra érvényes.

 • újonnan kötött Balansz nyugdíjbiztosításra

 • a már meglévő Balansz nyugdíjbiztosításra

Bővebben az akcióról
ticklist

A nyugdíjbiztosítással jól jársz!

A védelemért elég egyszer fizetned!

A Balansz Nyugdíjbiztosítás egyszeri díjfizetésű termék, a biztosítás díját a szerződés megkötésekor kell megfizetned.

A megtakarítást növelheted, ha van plusz bevételed!

Eseti befizetésekkel is gyarapíthatod megtakarításod összegét.

A jogszabály-módosításoktól sem kell tartanod!

Védve vagy a jogszabályváltozásoktól. Az állami nyugdíjjal ellentétben a nyugdíjbiztosításod fix és változatlan évtizedes távlatokban is.

Elfelejtheted az egészségügyi kockázatelbírálást!

Nem kell orvosi vizsgálaton részt venned, hogy megkösd, sőt egészségi kockázatelbírálásra sincs szükség.

Számíthatsz a pénzre, ha előbb mész nyugdíjba!

Megkapod a megtakarításod, ha elérted a nyugdíjkorhatárt és akkor is, ha előrehozott nyugdíj miatt vonulsz vissza.

Többet kaphatsz, mint a megtakarításod!

Haláleset vagy legalább 40%-os egészségkárosodás esetén két összeget is fizetünk: az egyszeri díj 10%-át, ami akár 5 millió forint lehet, és a teljes megtakarítást.

Vegyük például Nórát!

Nóra már fiatalon, 35 évesen elkezdett felkészülni a nyugdíjas éveire. Egyszeri díjfizetésű biztosítást szeretett volna, ahova az örökölt pénzét befektetheti, hogy időskorában még nagyobb összeghez juthasson.

Ha minden a tervei szerint alakul, és amennyiben a megtakarítás évente bruttó 4,5% hozamot ér el, akkor a kezdő 3 millió forintból bruttó 6,5 millió lesz, mire eléri a nyugdíjkorhatárt. Ez az összeg öt éven át havi 108 ezer forintos kiegészítést jelent majd az állam nyugdíj mellé.

Érdekel az ajánlatunk?

Üzletkötőink készséggel állnak rendelkezésedre.

Védd a környezetet, hagyj fel a papírral!

Földünk jövőjéért már azzal is sokat teszel, ha online ügyintézésre váltasz. Így amellett, hogy sok papírtól kíméled meg a környezetet, gyorsabban és hatékonyabban is intézheted a biztosításoddal kapcsolatos ügyeket.

Környezettudatos döntésed pedig kedvezménnyel is támogatjuk! Az adminisztrációs költségekből 5%-ot elengedünk, ha az e-kommunikációt választod!

Más megoldások is érdekelnek?

Életbiztosítás & megtakarítás

Takarékoskodj a nagyobb kiadásokra, és tudd anyagi biztonságban a családodat! Köss Balansz Invent életbiztosítást!

Érdekel

Az idősebb korosztályra hangolva

Kössetek egy Balansz Senior nyugdíjbiztosítási szerződést házastársatokkal, és mindketten biztosítva lesztek!

Érdekel

Teljes biztonságban a nyugdíjig

Tedd teljessé a nyugdíjbiztosításod, készülj fel egy balesetre vagy váratlan helyzetre a Releva kockázati életbiztosítással.

Érdekel
A korábbi dokumentumokat az archívumban találod.

Gyakran ismételt kérdések

Egyrészt egyáltalán nem biztos, hogy lesz állami nyugdíj, illetve ha lesz, akkor annak összege fedezi igényeidet. A magyar lakosság folyamatosan öregszik, azaz egyre kevesebb aktív dolgozónak kell kitermelnie az egyre több nyugdíjas ellátását. Ez a rendszer hosszú távon könnyen fenntarthatatlanná válhat, vagyis veszélybe kerülhet az állami nyugdíj. 

Ha ez nem is következne be, az állami nyugdíj mértéke és értéke akkor is erősen kérdéses. Könnyen lehet, hogy a jelenlegi fizetésed töredékét kapod majd időskorodban, ami aligha lesz elég a megélhetéshez. Ha pedig ez nem lenne önmagában rémisztő, vedd figyelembe az inflációt is. 

Könnyen belátható tehát, hogy az öngondoskodás az egyetlen járható út. Ha most elkezded a takarékoskodást a nyugdíjas éveidben sem kell lemondanod megszokott életszínvonaladról, és nem leszel kitéve a bizonytalan állami nyugdíjnak. 

Egyáltalán nem. A biztosításod szempontjából az a nyugdíjkorhatár a mérvadó, ami a szerződéskötéskor van érvényben. Vagyis, ha idén kötöd meg nyugdíjbitosításodat, 65 éves korodban kifizetjük Neked a megtakarításod, függetlenül attól, hogy 65 éves korodban milyen nyugdíjkorhatárra vonatkozó szabályok lesznek érvényben. 

Bárki, aki betöltötte a 2. életévét (ez esetben nyilván a szülei), és legalább három évre van a nyugdíjkorhatártól (hiszen a szerződést minimum 3 évre kötjük). 

A törvények szerint az éves befizetéseid 20%-át, de maximum 130 000 forintot kaphatsz vissza adójóváírás formájában. Erről külön nyilatkoznod kell, az összeget pedig a NAV azonnal a megtakarításodra utalja. Fontos feltétel, hogy csak akkor vagy jogosult adójóváírásra, ha az adott évben fizettél jövedelmet terhelő SZJA-t. 

Akkor javasoljuk ezt a megoldást, ha rendelkezel egy nagyobb összeggel, és nem szeretnél rendszeresen díjfizetéssel bajlódni. 

Ideális esetben akkor fizetünk, ha eléred a nyugdíjkorhatárt és szolgáltatási igénybejelentést teszel. Hogy pontosan mennyit fizetünk, arra már nehezebb válaszolni, hiszen attól függ, mennyi hozamot sikerült elérned az évek alatt. 

Kevésbé szerencsés eset, ha haláleset vagy minimum 40%-os egészségkárosodás miatt kell fizetnünk. Ilyenkor azonban két összeget is utalunk: a teljes megtakarítást plusz a kezdő díj 10%-át. A Biztosító szolgáltatásával kapcsolatos részleteket a Feltétel 4.§ 1-10. pontjában találod. 

A hagyományos életbiztosításoknál a biztosító fekteti be a biztosítási díj megtakarítási részét, a biztosító viseli a befektetés kockázatát. Ez biztonságos, ám ennek megfelelően a hozam is alacsony. 

A befektetési egységekhez kötött életbiztosításoknál te választhatsz befektetési portfóliót, az évek során ezen változtathatsz is, a befektetés kockázatát is te viseled. Ez a megoldás rizikósabb, de a hozam is kecsegtetőbb lehet. Akkor sem kell megijedned, ha teljesen a sötétben tapogatózol a befektetések és eszközalapok világában: tanácsadóink segítenek megtalálni a legjobbat. 

Vedd fel velünk a kapcsolatot, és már intézzük is. Lehetőséged van rendszeres pénzkivonásra (minimum 20 000 Ft összegben) vagy egyszeri pénzkivonásra is. A te pénzed, te rendelkezel vele, de ilyen esetben adófizetési kötelezettséged keletkezhet.

Bár egyszeri díjfizetésű termék mellett döntöttél, ha van egy kis félretett pénzed olykor-olykor, érdemes a megtakarításodba tenni. Az eseti befizetésekkel tovább növelheted az értékét, mindez ráadásul teljesen ingyen van. Csak arra kell figyelned, hogy az eseti díj nem lehet kevesebb mint 20 000 Ft. 

Az oldalon szereplő példák kitalált személyeket és adatokat tartalmaznak.