Elérhetőségeink
+36 1 467 3500
Search toggle
hero

Életív Nyugdíjbiztosítás

Kulcs a nyugodt nyugdíjas évekhez

Készülj fel Életív Nyugdíjbiztosítással a nyugdíjas éveidre és a váratlan helyzetekre – kezdd el az öngondoskodást még ma!

Fektess be a jövődbe!

 • Anyagi biztonság időskorban

  A biztosítással kiegészítheted az állami nyugdíjat, így nem kerülsz nehéz helyzetbe időskorodban sem.

 • Gondoskodás a szeretteidről

  Ha nyugdíj előtt történne veled valami, a kedvezményezetté a megtakarítás aktuális értéke + 175 000 forint.

 • Adójóváírást is kaphatsz

  A befizetett díjad után évente akár 20% adójóváírásra számíthatsz, amivel tovább növelheted a megtakarításodat.

 • Kiegészítheted

  Életív Nyugdíjbiztosításodat igény szerint bővítheted akár élet-, betegség- és balesetbiztosításokkal is.

Az Életív Nyugdíjbiztosítás korszerű és sokoldalú

 • Egyszerre megtakarítás a nyugdíjas éveidre és segítség legalább 40%-os egészségkárosodás esetén.

 • Nem kell orvosi vizsgálaton részt venned, hogy megkösd, sőt egészségi kockázatelbírálásra sincs szükség.

 • Azonnal hozzájutsz a megtakarított pénzhez, ha eléred a nyugdíjkorhatárt.

 • Megtakarításodat folyamatosan igazíthatod aszerint, hogy hogyan változnak az anyagi lehetőségeid és az igényeid.

ticklist

Megéri jó helyre fektetni a pénzed időskorodra

 • Az Életív Nyugdíjbiztosítás folyamatos díjfizetésű termék: a biztosítás díját fizetheted havonta/negyedévente/félévente/évente. Nem csak akkor tudod megkötni, ha épp rendelkezésedre áll egy nagyobb összeg.

 • Hozzájutottál egy kisebb-nagyobb összeghez? Fizess eseti díjat, és tedd még értékesebbé a nyugdíjbiztosításod!

 • Nem kell pénzügyi szakértőnek lenned. Segítünk összeállítani egy olyan befektetési csomagot, ami illik hozzád. Lehet alacsony kockázatú, kisebb hozamú vagy nagyobb kockázatú, kiemelt hozammal.

Vegyük például Dánielt!

Dániel 40 éves korában kezdte el az öngondoskodást. Kötött egy életbiztosítást és emellett az Életív Nyugdíjbiztosítással elkezdett felkészülni a nyugdíjas éveire. Utóbbira havi 10 000 forintot szánt, ami a nyugdíjkorhatárig 3 600 000 forint befizetést jelent. A hozammal együtt azonban az összeg akár 5 200 000 millió forint lehet– vagyis ennyit kaphat Dániel a 65. születésnapján.

Mire elég a pénz? Dániel támogathatja majd belőle a gyermekeit, unokáit, miközben hosszú évekig kiegészítheti az állami nyugdíját.

Kedvezmények

Fizess egyben, fizess kártyával

Ha éves díjat fizetsz, csoportos beszedést vagy banki átutalást választasz a fizetéshez, elengedjük a teljes díjszedési díjrészt.

Intézd az ügyeid online

Az adminisztrációs költség alacsonyabb, ha elektronikus ügyintézést választasz. A papír úgyis a múlté.

Érdekel az ajánlatunk?

Üzletkötőinket készséggel állnak rendelkezésedre.

A korábbi dokumentumokat az archívumban találod.

Gyakran ismételt kérdések

Egyrészt egyáltalán nem biztos, hogy lesz állami nyugdíj, illetve ha lesz, akkor annak összege fedezi igényeidet. A magyar lakosság folyamatosan öregszik, azaz egyre kevesebb aktív dolgozónak kell kitermelnie az egyre több nyugdíjas ellátását. Ez a rendszer hosszú távon könnyen fenntarthatatlanná válhat, vagyis veszélybe kerülhet az állami nyugdíj.

Ha ez nem is következne be, az állami nyugdíj mértéke és értéke akkor is erősen kérdéses. Könnyen lehet, hogy a jelenlegi fizetésed töredékét kapod majd időskorodban, ami aligha lesz elég a megélhetéshez. Ha pedig ez nem lenne önmagában rémisztő, vedd figyelembe az inflációt is.

Könnyen belátható tehát, hogy az öngondoskodás az egyetlen járható út. Ha most elkezded a takarékoskodást, a nyugdíjas éveidben sem kell lemondanod megszokott életszínvonaladról, és nem leszel kitéve a bizonytalan állami nyugdíjnak.

Egyáltalán nem. A biztosításod szempontjából az a nyugdíjkorhatár a mérvadó, ami a szerződéskötéskor van érvényben. Vagyis, ha idén kötöd meg nyugdíjbiztosításodat, 65 éves korodban kifizetjük Neked a megtakarításod, függetlenül attól, hogy 65 éves korodban milyen nyugdíjkorhatárra vonatkozó szabályok lesznek érvényben.

Bárki, aki betöltötte a 2. életévét (ez esetben nyilván a szülei), és legalább öt évre van a nyugdíjkorhatártól (hiszen a szerződést minimum 5 évre kötjük).

 

A törvények szerint az éves befizetéseid 20%-át, de maximum 130 000 forintot kaphatsz vissza adójóváírás formájában. Erről külön nyilatkoznod kell, az összeget pedig a NAV azonnal a megtakarításodra utalja. Fontos feltétel, hogy csak akkor vagy jogosult adójóváírásra, ha az adott évben fizettél jövedelmet terhelő SZJA-t.

Akkor javasoljuk ezt a megoldást, ha nem rendelkezel jelenleg egy nagyobb összeggel vagy nem szeretnéd azt egy helyre lekötni. A rendszeres díjfizetés jó megoldás, ha havonta vagy negyedévente nélkülözni tudsz egy kisebb-nagyobb összeget, amit a nyugdíjbiztosításodhoz adhatsz.

Ideális esetben akkor fizetünk, ha eléred a nyugdíjkorhatárt és szolgáltatási igénybejelentést teszel.  Hogy pontosan mennyit fizetünk, arra már nehezebb válaszolni, hiszen attól függ, mennyi hozamot sikerült elérned az évek alatt.

Kevésbé szerencsés eset, ha haláleset vagy minimum 40%-os egészségkárosodás miatt kell fizetünk. Ilyenkor azonban két összeget is utalunk: az egyéni számla aktuális értékét plusz 175 000 forintot.

 

A hagyományos nyugdíjbiztosításoknál a biztosító fekteti be a biztosítási díj megtakarítási díjrészét, a biztosító viseli a befektetés kockázatát. Ez biztonságosabb, ám ennek megfelelően a várható hozam is alacsonyabb.

A befektetési egységekhez kötött biztosításoknál te választhatsz befektetési portfóliót, az évek során ezen változtathatsz is, a befektetés kockázatát is te viseled. Ez a megoldás rizikósabb, de a hozam is kecsegtetőbb lehet. Akkor sem kell megijedned, ha teljesen a sötétben tapogatózol a befektetések és eszközalapok világában: tanácsadóink segítenek megtalálni a legjobbat.

Vedd fel velünk a kapcsolatot, és már intézzük is. Lehetőséged van rendszeres (minimum 20 000 Ft összegben) vagy egyszeri pénzkivonásra is. A te pénzed, te rendelkezel vele.

Bár folyamatos díjfizetésű termék mellett döntöttél, ha van egy kis félretett pénzed olykor-olykor, érdemes a megtakarításodba tenni. Az eseti befizetésekkel tovább növelheted az értékét, mindez ráadásul teljesen ingyen van. Csak arra kell figyelned, hogy az eseti díj nem lehet kevesebb mint 20 000 Ft.

Az oldalon szereplő példák kitalált személyeket és adatokat tartalmaznak.