Elérhetőségeink
+36 1 467 3500
Search toggle
Három-négyezer kárbejelentésre számít a Groupama Biztosító a hétvégi viharok után
2023.06.26.

Folyamatosan érkeznek a kárbejelentések a Groupama Biztosítóhoz a hétvégi viharokat követően.

Folyamatosan érkeznek a kárbejelentések a Groupama Biztosítóhoz a hétvégi viharokat követően. A kárbejelentések alapján is kirajzolódik, hogy a sok helyen orkán erejű szél és felhőszakadás, illetve egyes helyeken a jégeső különösen Jász-Nagykun-Szolnok, illetve Borsod-Abaúj-Zemplén és Pest vármegyéket érintette legsúlyosabban. A Groupama Biztosítóhoz különösen sok kárbejelentés érkezett Törökszentmiklós, Cegléd, Jánoshida és Jászberény településekről. A lakásbiztosítási bejelentések 80%-át vihar és felhőszakadás miatt teszik az ügyfelek, a vihar miatt letört ágak sok kárt okoztak a vagyontárgyakban is.

A második legtöbb lakásbiztosítási szerződést kezelő biztosítótársaság ügyfelei hétfőn 10.00 óráig több mint ezer káreseményt jelentettek be a hétvégi viharok, felhőszakadások és jégeső miatt. A kárbejelentések száma a következő napokban várhatóan tovább nő, a kárbejelentések száma várhatóan eléri a három-négyezer darabot, a kárkifizetések összege pedig megközelítheti a félmilliárd forintot is.

A biztosítótársaság szakemberei folyamatosan végzik a károk felmérését, a Groupama Biztosító kiemelt figyelmet fordít a mielőbbi kárrendezésre. A bejelentett károkat gyorsított ütemben, gyakran már a helyszíni szemle napján vagy az azt követő napon kifizetik, nagyobb károknál pedig szükség esetén kárelőleget fizet a társaság. A biztosító a munkatársait átcsoportosította a vihar által leginkább érintett területekre, hogy lehetővé tegye a még gördülékenyebb és gyorsabb ügyintézést. A Groupama Biztosító hatékonyan – többek között videós kárszemlével - tudja kezelni az ügyfelek átlagosnál nagyobb számú kárbejelentéseit.

VIDEÓS KÁRSZEMLE

A Groupama Biztosító külön applikáció letöltése nélkül nyújt lehetőséget videós kárszemlére. A biztosító munkatársa által SMS-ben küldött linkre kattintva jön létre a videós kapcsolat, a kárszakértő pedig a folyamat során végig segíti az ügyfelet.

A Groupama Biztosító videós kárrendezésének folyamatát bemutató videó a következő linken tekinthető meg: https://www.youtube.com/watch?v=4oL6mxkWTJY&feature=youtu.be