Felelősségbiztosítás drónokra és repülőmodellekre

Köss online azonnal érvényes felelősségbiztosítást pilóta nélküli légi járműre pár perc alatt.

A biztosítás tökéletesen megfelel az új dróntörvényeknek, azaz egy ellenőrzésnél sem kell aggódnod.

Biztosítási védelem az okozott vagyoni vagy személyi sérülés esetén. Sőt, térítjük a káresemény miatt felmerülő jogi képviselet költségeit is.

10 millió forintos védelem, hogy egy esetleges nagyobb károkozás költségei se okozzanak gondot.

A biztosításod nem csak Magyarországon lesz érvényes, hanem az egész Unióban. Reptess szabadon bármerre jársz!

Válassz csomagot!

30 napos biztosítás

akár már

200 Ft / nap-tól

Válaszd a 30 napos, határozott idejű védelmet, ha csak egy alkalomra – pl. egy projektre – keresel megoldást. Már napi 200 Ft-tól elérhető.

Érdekel

Éves biztosítás

akár már

55 Ft / nap-tól

Évente kétszer-háromszor is fogsz reptetni? Akkor ezt keresed! Az éves biztosítással nincsenek kötöttségek - tiéd a légtér, amikor csak akarod! Már napi 55 Ft-tól elérhető.

Érdekel

Ilyen egyszerű

Megadod a saját és a drón / modell adatait

Kiszámítjuk neked a biztosításod díját

Véglegesíted és bankkártyával kifizeted a biztosítást

Már él is a biztosításod!

Mire köthetek drónbiztosítást?

Bármilyen pilóta nélküli légi járműre (UAS-re), azaz tipikusan a következőkre:

Drónok

Helikopterek

Modellhelikopterek

Ha a drónod felszálló tömege 20 kg alatt van, azonnal online megkötheted a biztosítást. 20 kiló feletti tömegnél személyes ajánlatot készítünk neked ügyfélszolgálati irodáinkban.

Milyen műveletek biztosíthatóak?

Építészet, tájrendezés
Fotózás, videózás, reklámfilm-forgatás
Kertépítés
Hobbi reptetés
Utak, vasútvonalak tervezése
Parlagfüves területek felderítése
Vadszámlálás
Átlátásvizsgálat
Mezőgazdasági terület felmérése
Városrészek felmérése

Jó tudni: Az egyes tevékenységekhez speciális engedélyekre lehet szükséged. Ezeket mindenképp szerezd be reptetés előtt, mert ezek hiányában a biztosításod sem lesz érvényes.

Ejtőernyő kedvezmény

Kedvezményt kapsz, ha van a drónodon gyári vagy kereskedelmi forgalomban kapaható ejtőernyő .

A biztosítást a Drónpilóták Országos Egyesületével közösen fejlesztettük, hogy minden tekintetben megfeleljen a jogszabályoknak és persze a Te igényeidnek.

Érdekel az ajánlatunk?

Számold ki, hogy mennyi lesz a biztosításod, és kösd meg online!

Kalkuláció

Gyakran ismételt kérdések

A jogszabályok alapján az UAS üzembentartója köteles a harmadik személyeknek okozott károkra vonatkozóan felelősségbiztosítást kötni, méghozzá legalább 10 millió forintos összegre.

Tipikusan ilyen káresemény, ha a gép azért ütközik valamivel, mert lezuhant, hibázott a pilóta vagy meghibásodott az UAS. Előfordulhat az is, hogy a drónról lezuhanó tárgyak okoznak kárt vagy sérülést.

A felelősségbiztosítás az UAS-el végzett műveletek során bekövetkező károkat téríti meg. Vannak azonban kizárások, vagyis olyan események, amiket nem fedez a biztosítás. Ezekről a biztosítási feltételekben olvashatsz bővebben!

A szerződést bárki megkötheti, de a szerződés biztosítottjának a drón / modell üzembentartójának kell lennie.

A jogszabályok úgy rendelkeznek, hogy a pilóta nélküli légi jármű üzembentartóját az üzembentartói nyilvántartásban regisztrálni kell. Hogy ezt megtehesd, szükséged lesz a biztosításra, hiszen a fedezetigazolás vagy a kötvény számát fel kell töltened. Ha bankkártyával fizetsz, amikor megkötöd a biztosítást, azonnal megkapod ezt a számot.

A biztosítás megkötéséhez a személyes adataidon kívül az alábbi információkra lesz szükség:

  • Pilóta nélküli légi jármű gyártójának neve
  • Pilóta nélküli légi jármű típusa
  • Pilóta nélküli légi jármű nyilvántartási száma*
  • Pilóta nélküli légi jármű súlykategóriája
* A légiközlekedési hatóság által generált nyilvántartási jel

Ahhoz, hogy üzembentartóként regisztrálhasd a gépet, biztosítást kell kötnöd. Érdemes tehát még a regisztráció előtt szerződést kötnöd velünk. Semmiképp ne reptess úgy, hogy nem kötöttél biztosítást!

Igen, a biztosításod egész Európában érvényes. Mivel minden országban mások a szabályok, mindig informálódj, ha külföldi reptetést tervezel, és persze tartsd be az adott ország UAS üzemeltetésére és a műveletekre vonatkozó előírásait. Fontos, hogy külföldön is beszerezz minden engedélyt, hiszen ezek hiányában a biztosításod sem fizet.

Először is ellenőrizd, hogy érvényes-e a szerződésed! Ezen kívül csak annyi a dolgod, hogy a bepakolod a fedezetigazolást a bőröndbe, hogy biztosan nálad legyen. Ezt az igazolást angol és magyar nyelven állítjuk ki, szóval külföldön sem lesz vele gond.

Két lehetőség közül választhatsz: megkötheted a biztosítást 30 napra vagy határozatlan időre is.

A határozatlan idejű szerződés egy évre szól, és aznap lép életbe, amikor megkötöd és megkapod az igazolást. Az egy év leteltével lehetőséged van felmondani a biztosítást, 30 nappal az érfordulód előtt.

A határozott időre, 30 napra szóló szerződést nem kell felmondanod a végén, hiszen automatikusan megszűnik a biztosításod. Fontos, hogy ha ilyen szerződést kötsz, üzembentartóként rögzítened kell a fedezetigazolás vagy a kötvény számát az üzembentartói nyilvántartási rendszerben!