Elérhetőségeink
+36 1 467 3500
Search toggle

Mit kell tudnom a márciusi lakásbiztosítás felmondásról?

Összegyűjtöttük a márciusi kampányban a lakásbiztosítás felmondás vagy váltás kapcsán leggyakrabban felmerülő kérdéseket, amiket érdemes átnézned, lehet máris megtalálod a választ, amit kerestél.

Lakásbiztosítás otthonod és családod védelméért

news

Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás MNB minősítéssel

Ingatlanod védelméhez válaszd minősített fogyasztóbarát otthonbiztosításunkat, és kösd meg online kedvezményes áron! A korrekt, ügyfélbarát ügyintézésre és a gyors kárrendezésre az MNB minősítés is garancia. Számítsd ki a díjat akár azonnal!

news

Lakásbiztosítás kedvező áron, személyre szabva

Szeretnéd biztonságban tudni házadat, lakásodat, szeretteidet és ingóságaidat? A teljes körű védelemről mi megfizethető áron gondoskodunk a legkülönbözőbb helyzetekben, többek között jégverés, vihar, tűz, betöréses lopás és baleset esetén is.

news

Biztonságban a társasház

Egyedi megoldásokkal és széles körű kiegészítő biztosításainkkal személyre szabott védelmet nyújtunk a lakóközösségetek számára. Így biztonságban lehet a teljes lakóépület és a társasházi vagy lakásszövetkezeti közös tulajdonban lévő ingóságok is.

A korábbi évek archív dokumentumait az archívumban találod.

Gyakran ismételt kérdések

Összegyűjtöttük a márciusi kampányban a lakásbiztosítás felmondás vagy váltás kapcsán leggyakrabban felmerülő kérdéseket, amiket érdemes átnézned, lehet máris megtalálod a választ, amit kerestél.

Otthonbiztosítással nemcsak a lakásod vagy házad, hanem ingóságaid, családtagjaid is biztonságban tudhatod.  

Az épület mellett biztosításod része lehet például a kerítés, medence, a különálló garázs, tároló, vagy a tetődre felszerelt napelem is. Ha úgy döntesz, a lakásodban található bútorokat, vagyontárgyaidat is bevonhatod.  

A biztosítás része, amennyiben igényled, a veled egy háztartásban élők balesetbiztosítása, kisállataid orvosi költségeinek fedezete, vagy akár egy egész világra kiterjedő felelősségbiztosítás.  

A lakásbiztosításod alapvető részei az alapbiztosítások: ezekre mindig, minden esetben biztosítva leszel.

  • Természeti károk, például vihar, árvíz vagy akár jégverés
  • Lopás, besurranás és rablás
  • Rongálás
  • Tulajdonosi felelősségbiztosítás – ha mondjuk rádőlne egy fa a szomszéd kerítésére, vagy elcsúszna valaki a jeges járdán.

Vesta Lakásbiztosításunk alapbiztosításának továbbá a balesetbiztosítás is része.

Az otthonbiztosításod teljesen személyre szabott: az alapbiztosításon felül minden kiegészítő fedezet a te igényeidhez igazodik. Például, ha vannak háziállataid, beveheted őket a biztosításodba, de a kertet sem kell féltened: mind a növényekre, mind a kerti bútorokra kiterjeszthetők a fedezetek. Tanácsadóink segítenek neked összeállítani az optimális csomagot, hogy az életed minden területét biztonságban tudhasd.

Igen, mindkét esetben! Bérlőként is köthetsz lakásbiztosítást, illetve kiadott lakásodra is.

Tulajdonosként akár elmaradt bérleti díj esetén is számíthatsz a biztosításodra, illetve többek közt a bérlő számára hozzáférhető háztartási gépeid is biztonságban tudhatod az épület mellett. Bérlőként is köthetsz az ingatlanra otthonbiztosítást, sőt, saját vagyontárgyaidra is tudsz fedezetet választani.

Amikor készül a lakásbiztosítási ajánlat, a fedezett vagyontárgyaid értékeit meg kell határozni. Az ingóságaidnál ezt tételesen, egy lista segítségével is megadhatod, vagy megkérheted a tanácsadód, hogy ajánljon egy értéket – ettől eltérhetsz, ha nem tartod pontosnak.

Ha vagyontárgyaid értékét alulbecsülöd, akkor alulbiztosítottak. Ilyenkor káresemény esetén kevesebbet kapsz, ezért mindenképp győződj meg róla, hogy helyesen becsülted meg az újraépítési, újrabeszerzési értékeket!

Épp ellenkezőleg! A háztartási ingóságaid Magyarország teljes területén biztosítottak, és ha szeretnéd, ki tudod terjeszteni a kockázatviselés helyét akár az egész világra. Ez azt jelenti, hogy ha elviszed magaddal például a nyaralóba, vagy egy kirándulásra, és ott esik baja, akkor is számíthatsz a biztosításodra.

Természetesen! A számodra legideálisabban összeállított Vesta Q lakásbiztosítást otthonod kényelméből is kiválaszthatod online laskásbiztosítás kalkulátorunk segítségével.

Ha elakadnál, vagy inkább személyesen kötnél Vesta Lakásbiztosítást, a tanácsadóink természetesen készséggel állnak a rendelkezésedre.

Vannak, mi több, akár halmozhatod is a kedvezményeket! Vesta Q termékünk esetén például már azzal is csökken a biztosításod ára, ha online kötöd meg a szerződésed.

Kedvezményre jogosít továbbá, ha

  • az e-ügyintézést választod,
  • évente fizeted a biztosítási díjat,
  • illetve, ha már van Groupamás szerződésed.

Vesta Lakásbiztosításunknál további kedvezményeket kaphatsz OTP-s ügyfélként, illetve, ha vállalod, hogy legalább 3 évig nem mondod fel a szerződésed.