Elérhetőségeink
+36 1 467 3500
Search toggle
hero

Next Nyugdíjbiztosítás

Nyugdíjas évek, ahogy megérdemled

Mi történik, miután végleg befejezed a munkát? Másokra leszel utalva vagy független maradsz? Kezdd el még ma az öngondoskodást!

Megkönnyítjük az életed:

 • Biztonság neked és szeretteidnek

  Megalapozhatod a jövődet, ha pedig valami történne veled, a megtakarítást szeretteid megörökölhetik.

 • Adójóváírással tovább növelheted az összeget

  Mit szólnál hozzá, ha az állam is hozzájárulna a biztosításodhoz? Akár évi 130 ezer forintos adójóváírást is kaphatsz.

 • Neked való befektetési formát választhatsz

  Te döntesz: nagyobb kockázat nagyobb várható hozammal, vagy kisebb rizikó biztosabb hozammal.

 • Szolgáltatások alacsony költséggel

  A Next fenntartási költségei alacsonyak és még szerződéskötési költség sincs.

2024-ben minimum évi bruttó 5% hozamot kínálunk!

2024-ben minimum évi bruttó 5% hozamot kínálunk!

A garantált hozam a 2024. június 30-ig hagyományos termékrészbe beérkezett befizetésekre jár az alábbiak szerint:

 • a 2023. december végéig befizetett, 2024-ben hagyományos termékrészben tartott összegekre, és

 • a 2024. június végéig hagyományos termékrészbe érkező új befizetésekre meglévő és új ügyfeleinknek is.

Bővebben az akcióról

A minimum évi bruttó 5% hozamnak megfelelő mértékű többlethozam legkésőbb 2025. július 1-ig jóváírásra kerül a szerződés nyereségtartalékán, a 2024. december 31-én hatályban lévő (élő) biztosítási szerződések esetén.

Megkötheted az OTP bankban is!

Az OTP Bankban Easy Nyugdíjbiztosítás néven találod meg a terméket.

Tervezz velünk időskorodra

A Next rugalmas

Te döntheted el, mennyit szeretnél fizetni és milyen gyakran, sőt akár havonta eltérő összegeket is félre tehetsz. Ha pedig rendelkezésedre áll egy nagyobb összeg, azt is befizetheted a nyugdíjbiztosításodba.

A Next sokoldalú

Miközben felkészülsz a nyugdíjas évekre, biztosítva is leszel. Megtakarításod értékének védelmére akár kiegészítő biztosításokat is választhatsz, például munkanélküliség esetén a biztosító átvállalja tőled a díjfizetést.

A Next kiszámítható

Ki tudja, mennyi lesz az állami nyugdíj összege tíz, húsz, harminc év múlva. A megtakarításodra viszont számíthatsz, és a hozamok is neked dolgoznak.

Vegyük például Lászlót!

László, a 42 éves vállalkozó időskorában is szeretné megőrizni önállóságát, és a stabil jövedelemről sem mondana le. Hogy ezt elérhesse, rendszeres díjfizetésű nyugdíjbiztosítást keresett, és a Next mellett tette le a voksát. A befektetési portfólió összeállítását ránk bízta, munkatársaink pedig megtalálták a Lászlóhoz illő legjobb megoldást.

Kezdetben magasabb kockázatok mellett érhet el nagyobb hozamokat, majd a nyugdíjba vonulásának közeledtével biztonságos befektetési formák segítik céljai elérésében. László vállalkozó, így bevételei változóak: a Next-tel mindig aktuális anyagi helyzetéhez igazíthatja a díjat, ritkíthatja a díjbefizetések gyakoriságát, de ha nagyobb összeghez jut, hozzáadhatja a megtakarításához.

Biztonságban a nyugdíjas évekig is

Adj kiegészítő biztosításokat a nyugdíjbiztosításodhoz, és várd felkészülten, akármit hoz is az élet.

Díjátvállalás

Bármikor kieshetsz a munkából
betegség vagy baleset miatt, vagy
mert elveszíted az állásod. Ilyenkor
fél évig mi fizetjük a díjat helyetted
– ha havi díjas a szerződésed.

Tőkeőrző

Akárcsak az élet, az árfolyamok is bizonytalanok. A Tőkeőrző kiegészítő szolgáltatás alapján halálesetnél a kedvezményezett a befizetett összeget maradéktalanul megkapja.

Egészségkárosodás

Ha jelentősen megromlik az egészséged, a céljaid is veszélybe kerülnek. Legalább 40%-os egészségkárosodásnál 1 millió forintot fizetünk neked egy összegben.

A korábbi dokumentumokat az archívumban találod.

Gyakran ismételt kérdések

A mikorra változik a válasz, hiszen ez attól függ, hogy milyen fizetési gyakoriságot választottál. Ha például havit, akkor havonta kell fizetned. Bármikor lehetőséged van ugyanakkor eseti díjat fizetni és havi vagy éves rendszeres megtakarítást indítani, vagy a már kiválasztott rendszerességet módosítani. Ami a hogyant illeti: dönthetsz a csoportos beszedés mellett, utalhatsz vagy használhatod a Groupama online fizetési felületét.

Nem történik semmi, azaz nem szűnik meg a biztosításod. Bármikor újra utalhatsz, ehhez semmilyen külön nyilatkozatra, rendelkezésre vagy postagalambra nincs szükség. A te céljaid, úgy éred el őket, ahogy neked kényelmes.

Amikor megkötöd a szerződést, meg kell adnod, hogy ki legyen a kedvezményezett. Ez bárki lehet: a gyermeked, a társad, de akár a szomszéd is. Ha meghalsz, a kedvezményezett nemcsak a megtakarítást kapja meg, hanem a kockázati biztosítási összeget is. A pénz ráadásul azonnal a rendelkezésükre áll, hiszen a biztosítási szolgáltatás nem tárgya a hagyatéknak.

 

Minden évben lehetőséged van a befizetett díj 20%-át, de maximum 130 000 forintot adójóváírás formájában visszaigényelni. Ezt az adóbevallásodban tudod majd jelezni. Fontos, hogy csak akkor vagy jogosult adójóváírásra, ha rendelkezel SZJA köteles jövedelemmel.

Bármikor kiveteted a pénzed egy részét vagy egészén, méghozzá díjmentesen és az aktuális napi értékén. Azt azonban tudnod kell, hogy ilyenkor az adójóváírás 20%-kal növelt összegét vissza kell fizetned, és persze a céljaid elérését is kockára teszed.

Ha szeretnél pénzt kivenni, hívj minket a +36 1 467 3500 számon.

Amikor betöltöd a szerződéskötéskor érvényben lévő nyugdíjkorhatárt, megkapod a teljes megtakarításodat vagy választhatsz járadékfizetést is. Ha viszont a szerződéskötés és a nyugdíjba vonulásod között nem telt el legalább 10 év, akkor csak járadék formájában kaphatod meg a pénzt (vagy vissza kell fizetned az adójóváírás 20%-kal növelt összegét).

 

Az oldalon szereplő példák kitalált személyeket és adatokat tartalmaznak.