Elérhetőségeink
+36 1 467 3500
Search toggle

Gépjármű biztosítás a váratlan helyzetekre

news

Kötelező gépjármű biztosítás online

Kalkuláld ki és kösd meg online kötelező gépjármű-felelősségbiztosításodat! A KGFB mellé ráadásul ingyenes gépjármű asszisztenciát és számos kedvezményt is igénybe vehetsz.

news

Védd autód kedvező cascóval

Ne aggódj többet azon, hogy miből fizeted majd a költségeket lopás, törés vagy akár totálkár esetén. Válassz hozzád illő védelmet és kérd ingyenes szolgáltatásainkat!

news

Biztonságban a vízen kishajóddal

Kishajó biztosításod komplex védelmet nyújt. Védve vagy baleset okozása, lopás, rongálás és a kishajódat ért vagyoni károk esetén is. Sőt, személyi sérülésnél is számíthatsz ránk.

Gépjármű biztosítás – GYIK

Kötelező biztosítás

Ahogy az a nevéből is adódik, a biztosítás a vonatkozó jogszabályok szerint kötelező, enélkül a gépjárművedet nem használhatod a forgalomban.
A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (röviden: kgfb) baleset esetén az általad okozott károkat fedezi, így a károsult biztosan hozzájut a pénzéhez, amit nem neked kell kifizetned. Ez vonatkozik az országhatáron belül és kívül okozott károkra is, ide kattintva megnézheted, mely országokban érvényes a biztosításod.
 

Minden közúti forgalomban résztvevő gépjárműnek rendelkeznie kell kötelező biztosítással, így a személygépkocsinak, autóbusznak, trolibusznak, teherautónak, de a vontatónak, pótkocsinak, utánfutónak és lakókocsinak is, továbbá nem kivétel ez alól a motorkerékpár, annak utánfutója, a segédmotoros kerékpár, a quad, a mezőgazdasági vontató, a lassú jármű és a munkagép.

A gépjárművek esetében a kötelező biztosítást a forgalmi engedélyben bejegyzett üzembentartónak kell megkötnie a tulajdonjog-megszerzés vagy az üzembentartóvá válás napján. Biztosításkötéskor szükséged lesz a rendszámra vagy az alvázszámra, néhány személyes adatra, illetve a korábban megszerzett bónusz fokozat felhasználásához az előző szerződésed számára. Ha online kötöd a biztosítást, nem szükséges más dokumentumot feltöltened vagy beküldened.

A bonus-malus rendszer a balesetmentes közlekedést jutalmazza, így díjkedvezményt kapsz, ha nem okozol kárt (bonus), és pótdíjat kell fizetned, ha mégis (malus).
A rendszer kiinduló kategóriája az A00, innen minden kármentes biztosítási év után lépkedhetsz felfelé (B01-B10), azonban károkozás esetén lefelé módosul a besorolásod (kategóriától függően egy vagy két fokozatot csökken, az M04 a legrosszabb kategória). A biztosítás díja a besorolás függvényében jelentős eltérést is mutathat.
A bonus-malus besorolási rendszer nemcsak a személyautókra, hanem a motorokra, buszokra, teherautókra és vontatókra is kiterjed, de a besorolásodat nem tudod egyik járműkategóriáról a másikra átvinni. Sőt, ha két személyautó üzembentartója vagy, a két autó esetében külön bonus-malus besorolás érvényes.

Minden évben egyszer, a szerződésed évfordulóján válthatsz. A felmondási szándékodat legkésőbb az évforduló előtti 30. napig jelezned kell a biztosítónak. A biztosítód köteles 50 nappal az évforduló előtt értesíteni az új díjról, így nem fogsz megfeledkezni az évfordulóról és a váltás lehetőségéről sem.

Ide kattintva érheted el a Groupama kötelező biztosítás kalkulátort. Könnyen, percek alatt kalkulálhatsz díjat és köthetsz nálunk biztosítást online. Ehhez szükséged lesz a jármű rendszámára vagy alvázszámára, néhány személyes adatra, és ha van, a bónusz fokozat felhasználásához az előző szerződésed számára is.

Természetesen igen. Néhány szükséges adat megadásával mi kiszámítjuk köteleződ díját, az ajánlat véglegesítése és az első díjrészlet bankkártyás befizetése után visszaigazoljuk az ajánlat beérkezését.

Szükség lesz a baleset körülményeivel és az abban érintettek adataival kitöltött kék-sárga baleseti kárbejelentőre, melyet ide kattintva is letölthetsz, de használhatod ennek digitális megfelelőjét, az E-kárbejelentőt. Ha rendőrt hívsz, szükség lesz a rendőrségi jegyzőkönyvre, illetve később a rendőrségi határozatra is.
A kárrendezés folyamata során kérni fogjuk a baleset idejét, helyét, a károsult gépjármű típusát, rendszámát és a tulajdonosának nevét, címét és telefonszámát. Röviden leírhatod, hogyan történt a baleset, és meg kell adnod a károkozó nevét és a gépjárműve rendszámát is. Megkérdezzük majd, hogy hívtatok-e rendőrt, és egyeztetni fogunk arról, hogy mikor lenne alkalmas neked a kárszemle, kapcsolattartóként ki lesz ott.

A honlapunkon percek alatt kalkulálhatsz, így gyorsan megkötheted a szerződésed, ráadásul a biztosításod mellé ingyenes autómentést is adunk, mely baj esetén sok esetben jól jön, például, ha lemerül az akkumulátorod, váratlan műszaki hiba vagy baleset miatt nem tudsz tovább haladni a járműveddel.

Casco biztosítás

A casco biztosítás a te járművedben keletkezett károkat téríti meg, attól függetlenül, hogy te vagy más okozta azokat, míg a kötelező gépjármű felelősségbiztosításod az általad másnak okozott kárt fedezi. A casco nem kötelező, illetve az autód finanszírozásától függően (például lízing esetén) szükséges lehet. A casco természeti csapás, például jégverés okozta sérülések, valamint lopás esetén is jól jöhet.

Kár esetén a költségek egy részét neked kell fizetned. Ez az önrész két részből, egy százalékos arányból (10 vagy 20%) és egy minimum összegből áll, melynek mértékéről szerződéskötéskor dönthetsz.

Casco biztosítást köthetsz személygépkocsira, valamint tehergépkocsira, vontatóra, pótkocsira és autóbuszra is.

Casco esetén kármentességi kedvezményt alkalmazunk a szerződésen, mely egy alap (A00) és 10 bónusz (B01-től B10-ig) osztályból áll. Casco biztosítás esetén a korábbi kármentes éveidet figyelembe vesszük, ehhez szükséges egy igazolás az elért kármentességedről, ha más biztosítónál van a köteleződ.

Mivel a hitelező bank vagy lízingcég nem írhatja elő, hogy hol kösd meg a biztosítást, így a kötelező biztosításhoz hasonlóan a szerződés évfordulójakor válthatsz.

Casco biztosítás oldalunkon kattints a ’Díjszámítás’ gombra, add meg a kért adatokat és válaszd ki az igényeidnek megfelelő biztosítási csomagot.

Természetesen igen. Néhány szükséges adat megadásával mi kiszámítjuk a díjat, az ajánlat véglegesítése és a biztosítás bankkártyás befizetése után 15 napon belül bíráljuk el az ajánlatot, melyhez szakértői állapotfelmérésre is szükség lehet.

A káreseményt minél hamarabb, lehetőleg 5 munkanapon belül jelentsd be a Groupamának telefonon, személyesen vagy online. Kollégáink felveszik veled a kapcsolatot, kárszakértőt küldünk ki a kár felmérésére. Autódat ez után javíttathatod, mi pedig 15 napon belül fizetünk neked a számlák vagy a szükséges dokumentumok ellenében, levonva az önrészt és a roncsértéket (totálkár esetén, ha van roncs).
Ha balesetet szenvedtél, és azonnali autómentésre van szükséged, hívd az asszisztenciavonalat a +36 1 458 4428 számon, és mi autómentőt küldünk a helyszínre (csak Komfort mellé váltott kiegészítő Asszisztencia fedezet és Prémium csomagok vásárlása esetén).
 

Számos előnye van a Groupama Casco biztosításnak:

  • Ha autód 9 évesnél fiatalabb, akkor az új alkatrészek árát térítjük töréskár után.
  • Külön díj nélkül fedezetet nyújtunk arra is, ha a rágcsálók kárt tesznek a kocsidban, például elrágják a vezetékeket.
  • Lopási kísérlettel összefüggő, zárakat és védelmi rendszert érintő károsodások esetén és üvegkárnál nem a minimum összeget, hanem az általában kisebb mértékű, százalékos önrészt kell csak kifizetned, és nem csökkentjük a casco bónusz fokozatát sem.
  • Ha elvesztetted a kocsikulcsot, álljuk a pótlás és a zárcsere költségének felét.

A korábbi évek archív dokumentumait az archívumban találod.