Kötelező biztosítás

Ami kötelező, az kötelező, de nem mindegy, hogy milyen.

Köss biztosítást pár perc alatt – ingyenes autómentéssel és számtalan kedvezménnyel várunk!

Díjszámítás

Miért válassz minket?

 • Neked való kedvezmények

  Kedvezményeink között könnyen megtalálhatod azokat, amikkel spórolhatsz.

 • Segítség az úton

  Díjmentesen veheted igénybe a sokoldalú gépjármű-asszisztenciát.

 • Az online kötés egyszerűbb, mint gondolnád

  Ha hozzájárulsz, lekérjük az autó infóit a Járműnyilvántartásból.

 • Kösd meg cascóval együtt!

  Így olcsóbb lesz mindkét biztosítás, és minden helyzetben biztosítva lesz az autód.

Az asszisztencia segít

Nálunk többet kapsz a pénzedért! Az éjjel-nappal hívható,
ingyenes asszisztencia sok esetben jól jön.

Ha műszaki hiba hátráltat

Defekt, lemerült aksi, elromlott zár vagy üres tank? Hívj minket, és mi szerelőt küldünk a helyszínre.

Ha összetörted az autód

Ne aggódj, akkor is küldjük az autómentőt, ha a balesetben te voltál a vétkes fél.

Ha ennél is nagyobb a baj

Akár műszaki hiba, akár baleset miatt nem tudsz továbbmenni, mi elvontatjuk az autódat.

Ilyen egyszerű

Megadsz pár infót magadról és a kocsidról

Kiszámítjuk neked a köteleződ díját

Véglegesíted és bankkártyával kifizeted a biztosítást

Már él is a biztosításod!

Kedvezmények

 • Alacsonyabb díjak a kicsikkel.

  A legkisebb gyermeked még nincs 17? Nálunk ez is kedvezményt ér.

 • Díjazzuk a hűséget.

  Azt is, ha már van nálunk cascód, lakás- vagy életbiztosításod, és azt is, ha egyszerre kötöd a kötelezővel.

 • OTP folyószámlások előnyben.

  Fizesd a köteleződ OTP-s számláról, és máris kevesebb lesz a díjad.

 • Nem csak a logónk zöld.

  Hibridet vagy elektromosat vezetsz? Mi kedvezménnyel támogatjuk a zöld megoldásokat.

 • Kevesebb papír = kevesebb fizetnivaló.

  Kommunikálj velünk e-mailben vagy telefonon, és spórolj a biztosításodon.

Érdekel az ajánlatunk?

Számold ki, hogy mennyi lesz a köteleződ, és kösd meg online!

Kárbejelentés mobilon

Balesetnél használhatod az egyszerű és gyors E-kárbejelentő alkalmazást is. Töltsd le Androidra vagy iOS-re! Ha többet szeretnél tudni az appról, ezen a linken minden fontos infót megtalálsz.

Gyakran ismételt kérdések

A kötelező azokat a károkat fedezi, amiket te okozol egy balesetnél. Ez mindenkinek jó, hiszen nem neked kell zsebből fizetned a károsultnak, aki viszont biztos lehet benne, hogy hozzájut a pénzéhez. Kötelező biztosítás nélkül a törvények szerint nem vehetsz részt a forgalomban.

Annak kell megkötnie a biztosítást, aki a forgalmiban üzembentartóként szerepel.

Szinte könnyebb lenne felsorolni, hogy mire nem kell, de a rend kedvéért: személygépkocsira, motorkerékpárra, autóbuszra, trolibuszra, tehergépkocsira, vontatóra, utánfutóra, lakókocsira, pótkocsira, motorkerékpár utánfutóra, mezőgazdasági vontatóra, lassú járműre, munkagépre, segédmotoros kerékpárra, négykerekű segédmotoros kerékpárra (a.k.a quad).

Forgalmi engedély, adásvételi szerződés, személyi igazolvány, lakcímkártya.

A tulajdonjog megszerzésének napjától vagy az üzembentartóvá válás napjától.

Igen, lényegében Európában mindenhol érvényes a köteleződ, beleértve az olyan népszerű úticélokat is, mint Horvátország, Görögország, Ausztria vagy Németország. Ide kattintva tudod megnézni, hogy pontosan melyik országokban érvényes a biztosításod.

Ha az EU-n belül maradsz, akkor semmi teendőd nincs. Ha elhagyod az uniót, akkor szükséged lesz a Zöldkártyára, ami a nevével ellentétben fekete-fehér. Ezzel tudod igazolni, hogy van érvényes biztosításod. Ezt a doksit ingyen igényelheted online vagy ügyfélszolgálatainkon. Egyes országokba (pl. Törökország, Oroszország vagy Ukrajna) be sem engednek, ha nincs nálad a Zöldkártya.

A Brexit miatt csak az biztos, hogy egyelőre semmi sem biztos. Mi azt javasoljuk – a MABISZ-szal egyetértésben – hogy legyen nálad az érvényes Zöldkártya, ha az Egyesült Királyságba utazol autóval.

Egy átlagos autó esetében határozatlan időre. Vannak azonban olyan esetek, amikor határozott időre szól a szerződés. Például, ha csak ideiglenes forgalmi engedélyed, forgalomban tartási engedélyed van vagy ha quadra, lassú járműre akarsz kötelezőt kötni.

A bonus-malus rendszer olyan, mint az iskolában a piros pont és a fekete pont. Díjkedvezményt kapsz, ha nem okozol kárt (bonusz), és pótdíjat kell fizetned, ha mégis (malus).

A rendszer maga úgy épül fel, hogy van egy alap osztály (A00), és innen lépkedhetsz felfelé minden kármentes időszak után (B01-B10). Ha kárt okoztál, akkor lefelé módosul a besorolásod (az M04 a legrosszabb kategória).

A bonus-malus rendszer nemcsak a személyautókra, hanem a motorokra, buszokra, teherautókra és vontatókra is kiterjed, de a besorolásodat nem tudod egyik járműről a másikra átvinni. Sőt, ha két személyautód van, az is két különböző bonus-malus besorolást jelent.

Ahogy a köznyelv fogalmaz: minden évben egyszer. Ez így is van, a szerződésed évfordulóján válthatsz, amit legkésőbb az évforduló előtti 30. napig kell jeleznek a biztosítónak. Ne aggódj, hogy esetleg elfelejted, a biztosítód köteles 50 nappal az évforduló előtt elküldeni neked az új tarfiát.

Az első díjat és az utána következőket is a szerződésedben szereplő időpontban kell befizetned. Ha esetleg nincs ilyen a szerződésedben, akkor az első díjat a szerződés létrejöttekor, a többit pedig az adott időszak első napján kell rendezned.

A fizetésre mindig 60 napod van – ez maga a türelmi idő. Ennyi ideig érvényes marad a biztosításod akkor is, ha még nem fizettél. 60 nap után viszont megszűnik a szerződésed, méghozzá díjnemfizetéssel, ami – hidd el – nem lesz túl előnyös neked.

Egyrészt csak annál a biztosítónál tudod majd újrakötni, ahol a megszűnt szerződésed is volt. A kedvezőbb ajánlatoknak tehát biztosan búcsút inthetsz. Sőt, még fedezetlenségi díjat is fizetned kell, vagyis szinte biztosan magasabb összeggel számolhatsz.

Érvényes biztosítás nélkül nem közlekedhetsz. Ha mégis így teszel, akkor fedezetlenségi díjat kell fizetned erre az időszakra. Ennek a mértékét a MABISZ (Magyar Biztosítók Szövetsége) határozza meg, és itt tudod megnézni.

Ma már nem kötelező, hogy nálad legyen a biztosító által küldött díjigazolás, hiszen a rendőr le tudja kérdezni az adatokat egy online adatbázisból. A biztonság kedvéért azonban érdemes betenni a kocsiba vagy a pdf-et lementeni a telefonodra.

Ha kivonod a forgalomból az autót, akkor szüneteltetheted a biztosítást, tehát fizetned sem kell. A szünetelés addig tart, amíg újra forgalomba nem helyezed a kocsit. Mindenképp mutasd be a biztosítónak a kivonásról szóló iratot vagy a forgalmit, és ügyelj arra, hogy egy évnél hosszabb időre nem vonhatod ki az autót a forgalomból (a biztosításod is megszűnik egy év után).

Törvény szabályozza, hogy mekkora a maximum összeg, amit a biztosító fizethet. Ez anyagi kárnál 1.220.000 euró / káresemény (ca. 430 millió forint), személyi sérülésnél pedig 60.070.000 euró / káresemény (kb. 21 milliárd forint).

Ilyen esetben a MABISZ-hoz fordulhatsz, ők fogják kifizetni neked a kárt az ún. Kártalanítási Számláról.

Először is győződj meg róla, hogy mindenki jól van-e. Ha személyi sérülés történt, azonnal hívd a mentőket és a rendőrséget!

Ezután jöhet a baleset bejelentése, amihez minden érintett félre szükség lesz. Választhatjátok a hagyományos papíralapú (ez a legendás kék-sárga baleseti bejelentő) megoldást is, de talán egyszerűbb és gyorsabb az E-kárbejelentővel.

Ideális esetben meg tudtok egyezni, hogy ki volt a hibás a balesetben, ezt érdemes beírni a bejelentő 14-es (Megjegyzés) pontjába: „A baleset okozásáért a felelősségemet elismerem.”

Kevésbé ideális esetben vitás a felelősség kérdése, ilyenkor nem marad más, mint a rendőrség értesítése. A baleseti bejelentőt ettől függetlenül ugyanúgy ki kell tölteni, sőt érdemes a szemtanúk adatait is felírni.

Ha te voltál a vétlen fél, akkor 30 napod van bejelenteni a károkozó biztosítójának a baleseted. Vétkes félként azonban mindössze 8 napod, és ilyenkor természetesen a saját biztosítód felé kell jelezned.

Hasznos tipp: Ha külföldön történt a baleset, és az orrod alá dugnak egy francia/olasz/flamand nyelvű kárbejelentőt, a saját részedet akkor is magyarul töltsd ki! Az Unióban minden országban ugyanolyanok a kárbejelentők, neked pedig jogod van az anyanyelveden kitölteni.

Ugyanez a helyzet, ha itthon karambolozol külföldi autóval. Te magyarul töltsd ki, a másik fél pedig a saját nyelvén.

Ha az E-kárbejelentőt használtátok, akkor nincs további teendőd. Egyéb eseteben a honlapunkon ide kattintva, ügyfélszolgálati irodáinkban vagy telefonon a TeleCenter +36 1 467 3500 számán.

Az iratok közül biztosan szükség lesz a kitöltött és aláírt kék-sárga kárbejelentőre és a Gépjármű Kárbejelentő formanyomtatványra, valamint a forgalmi, a jogosítványod, a személyid és a lakcímkártyád másolatára. Ha rendőrt hívtatok, akkor a rendőrségi jegyzőkönyv, illetve később a rendőrségi határozat is kelleni fog.

A folyamat során kérni fogjuk a baleset idejét és helyét, a károsult kocsi típusát, rendszámát, a tulajdonosának nevét, címét és telefonszámát. Röviden leírhatod, hogy hogy történt a baleset, és meg kell adnod a károkozó nevét és a kocsija rendszámát is. Rá fogunk kérdezni, hogy hívtatok-e rendőrt, és megkérünk, hogy add meg, mikor lenne neked alkalmas a kárszemle, és ki lesz ott kapcsolattartóként.

Számlás vagy számla nélküli lehetőségek közül választhatsz. Ha a számla nélküli opciót választod, akkor mi kiszámoljuk a kártérítés összegét, és elutaljuk neked. Ezután tudod megjavíttatni a kocsid.

A számlás megoldás fordítva működik: megjavítják az autódat, a számlát elküldöd nekünk, mi pedig ez alapján fizetünk. Érdemes a javítás előtt árajánlatot kérned a szerviztől, és ezt eljuttatni a szakértőnkhöz. Munkatársunk segít eldönteni, hogy reális-e az ár.

Miután kárfelmérő kollégánk elvégezte a helyszíni szemlét, azonnal viheted is a kocsit a szervizbe.

Kárszakértőnk a bejelentésed után két napon belül felveszi veled a kapcsolatot, ekkor tudjátok egyeztetni, hogy mikor és hol nézi majd meg az autódat. Maga a szemle általában 20-30 percet vesz igénybe.

Egy autóra csak egy biztosításod lehet (és biztos nem szeretnél duplán fizetni se), szóval a másik biztosítónál lévő szerződésedet fel kell mondanod. A legegyszerűbb, ha azzal a lendülettel, ahogy nálunk megkötöd, ott lemondod. Ez a legtöbb biztosítónál egy telefon vagy pár kattintás.

Nagyon egyszerűen: a legtöbb biztosító erre online is biztosít lehetőséget. Ha esetleg mégsem, akkor írhatsz levelet vagy e-mailt. Arra nagyon figyelj, hogy a felmondás legkésőbb 30 nappal az évforduló előtt megérkezzen a biztosítóhoz!