Elérhetőségeink
+36 1 467 3500
Search toggle

Rendkívüli közlemény

A kialakult háborús helyzet miatt a Groupama Biztosító utasbiztosítási termékei nem érvényesek Ukrajna területén a 2022. február 24-i vagy azt követő utazások esetén (a vonatkozó szerződési feltételek rendelkezései alapján). Kérjük, utazás előtt minden esetben keresd fel a Konzuli Szolgálat honlapját, és tájékozódj az aktuális helyzetről!

Utasbiztosítás a gondtalan külföldi utazásokhoz

news

Utasbiztosítás online, akár az utolsó pillanatban is

Akár azonnal érvényes utasbiztosításodat mindössze néhány perc alatt könnyedén megkötheted. Kalkuláld ki és köss személyre szabott utasbiztosítást online!

news

Instant Utasbiztosítási Bérlet az utazás szerelmeseinek

Rendszeresen látogatsz külföldre? Egy évre érvényes utasbiztosítási bérleted napjait rugalmasan használhatod fel, így nyugodtan utazhatsz bárhová.

news

Felfedező utasbiztosítás kedvező áron az OTP ügyfeleinek

OTP-s számlatulajdonosként egyszerűen biztonságban tudhatod magad és poggyászod. Köss online egyetlen utasbiztosítást és használd egész évben a külföldi utazásaidhoz!

A korábbi évek archív dokumentumait az archívumban találod.

Figyelem!

Tájékoztatjuk utasbiztosítással rendelkező ügyfeleinket, hogy átmenetileg az utasbiztosítás meghosszabbítása online felületünkön nem működik. Utasbiztosítás meghosszabbításával kérjük, az utasbiztosításod lejárata előtt hívd Telecenterünket + 36 1 467 3500 telefonszámon, hogy kollégáink segítséget tudjanak nyújtani.

Gyakran ismételt kérdések

Bár az utasbiztosítás nem elengedhetetlen feltétele a külföldi utazásoknak, mégis érdemes megfontolnod a biztosításkötést, mielőtt külföldre utazol.

Fontos szempont például, hogy az Európai Egészségbiztosítási Kártya nem helyettesíti az utasbiztosítást, ugyanis az egészségbiztosítási kártyáddal igénybe vehető egészségügyi szolgáltatások nem biztos, hogy minden helyzetben elegendőek lesznek. Az Európai Egészségbiztosítási Kártya csak az uniós országokban érvényes, ott is kizárólag a tagállamok egészségbiztosítójával szerződött egészségügyi intézményekben és közkórházakban. Ahhoz tehát, hogy baj esetén bármilyen egészségügyi intézmény szolgáltatását igénybe vehesd, ráadásul mindezt önrész fizetése nélkül, utasbiztosítás szükséges.

Röviden: igen. Nem érdemes semmit a véletlenre bízni, hiszen balesetek tényleg bármikor történhetnek. Fontos minden váratlan helyzetre felkészülni, legyen szó hétvégi kiruccanásról vagy családi vakációról.

Online utasbiztosítási kalkulátorunk segítésével akár az utolsó pillanatban is tudsz szerződést kötni, még az utazás napján is.

Ha már tudod, hogy a közeljövőben többször is fogsz utazni, és nem szeretnél minden alkalommal újból biztosítást kötni, a bérlet a legjobb döntés számodra. Egy évig érvényes utasbiztosítási bérletet köthetsz 14 és 28 utazással töltött napra is.

Ha mostanában csak egy utat tervezel, vagy 28 napnál hosszabb időre mész külföldre, az online is megköthető utasbiztosításunk lehet az előnyösebb számodra. A biztosítással minden helyzetben védve leszel, legyen szó nyaralásról, üzleti útról vagy éppen akár - pótdíj megfizetése mellett - extrém sportolásról.

Igen, a szerződésed online, egyszerűen és sorban állás nélkül is meg tudod kötni, akár már ma is!

Sokan a biztosításkötést az utolsó pillanatra hagyják, ami nem jelent problémát, egy dolog viszont nagyon fontos: a biztosításodat kizárólag itthon, még a határátlépés előtt kötheted meg! Amennyiben már külföldön tartózkodsz, nem tudod biztosítani a külföldi utazásodat. Az utazás előtt viszont könnyedén, rövid időn belül védelemhez juthatsz online, akár hosszabb, akár rövidebb útra indulsz.

Sokan csak a poggyászukra gondolnak, esetleg a járatkésésekre vagy -kimaradásokra. Vagyontárgyaid valóban értékesek, de az életed ennél is jobban. Ha a lehető legjobb ellátásban és legnagyobb biztonságban szeretnéd tudni önmagad és a szeretteid, ne bízd a véletlenre. Az utasbiztosítások a poggyászkárnál sokkal kiterjedtebbek: a csomagodon és repülőjáratodon kívül gondoltunk még az egészségedre és biztonságodra is.

Amikor a fedezeteket és a kiegészítő szolgáltatásokat választod, a legfontosabb, hogy mindent lefedj – a legolcsóbb megoldások lehet, hogy nem terjednek ki minden igényedre. A biztonságodon ne spórolj!

Előfordulhat, hogy az utasbiztosításod nem terjed ki bizonyos térségekre. Például, ha háború vagy terrortámadás sújtotta területen jársz, a biztosításod nagy valószínűséggel nem lesz érvényes.

Mindenképp látogass el a biztosításkötés előtt a Konzuli Szolgálat oldalára!

Illetve, ne feledd, hogy biztosításod érvényessége a földrajzi értelembe vett Európa – utazásod előtt mindenképp tájékozódj, ha nem vagy biztos!

Amennyiben Ukrajna, Irak vagy Irán az uticélod, a Konzuli Szolgálat oldalán tájékozódhatsz az utazási besorolásukról. A felsorolt országok jelenleg nem javasolt uticélok, ám maga az utazás saját felelősségre természetesen lehetséges. Fontos, hogy hiába kötsz biztosítást, az utasbiztosításod háborús övezetben nem lesz érvényes!  

Mindenképp regisztrálj konzuli védelemre, hogy a megadott elérhetőségeiden keresztül gyorsabban kapj segítséget, ha szükséges! Érdemes észben tartanod azt is, hogy a légifolyosók lezárása miatt az Oroszország és Ukrajna felett áthaladó repülőgépek valószínűleg hosszabb úton fognak a célországba érkezni.

Baj esetén számíthatsz a magyar nyelvű segítségre, bárhol és bármikor lenne szükséged rá. Segélyszolgálatunkat ugyanis a nap 24 órájában hívhatod, ha segítségre szorulnál. Így, ha valamilyen baj történik, nem kell például egyedül megszervezned a hazajutást, vagy segítség nélkül eltalálnod a hozzád legközelebbi egészségügyi intézménybe.

Ráadásul, ha autóval utaztál külföldre és a biztosításhoz választottál gépjármű asszisztencia szolgáltatást, számíthatsz a segítségre kisebb-nagyobb problémák esetén is, például, ha a kocsi zárja elromlik vagy ha defektet kapsz az úton.

Természetesen meghosszabbíthatod a biztosítást, ha tovább maradnál külföldön. Fontos azonban, hogy erre csak kármentesség esetén van lehetőséged és a hosszabbítási igényedet még a biztosítás lejárata előtt jelezned kell.

Amennyiben van itthon barát, családtag, aki el tudja intézni a hosszabbítást, azt bármely ügyfélszolgálati irodánkban megteheti. Ha magad intéznéd, akkor munkaidőben a TeleCenterünknek jelezd az igényt.