Elérhetőségeink
+36 1 467 3500
Search toggle
hero

Társasház-biztosítás

Biztos alapokon a társasház

Széles körű alapbiztosítás számos választható extrával.

Megéri, mert:

 • Védjük az épületet

  A közös tulajdonban lévő épületszerkezetek és a közös helyiségek mellett akár az összes albetétet is biztosíthatjátok.

 • Óvjuk az ingóságokat

  Választható védelem többek között a közös tulajdonban lévő gépeknek, irodai berendezéseknek és készpénznek.

 • Fizetünk az elemi károkra

  Tűz, vihar, felhőszakadás, árvíz, földrengés stb. – készüljetek fel a természeti károkra is!

 • Segítünk, ha az épületre rádől valami

  Egy fa vagy villanyoszlop hatalmas károkat okozhat az épületben, a biztosítás azonban állja a számlát.

Egészítsétek ki az alapbiztosítást!

Egy többlakásos házban mindig zajlik az élet, ezért sokféle kár is érhet titeket. Kiegészítő fedezeteinkkel felkészülhettek a váratlan helyzetekre, méghozzá a lakóközösségre szabottan.

Választható fedezetek

A termékre vonatkozó részletes információk a biztosítási feltételekben találhatók. Az itt közölt információk nem helyettesítik a szerződési feltételeket.

Betöréses lopás- és rabláskárok

Fedezzük az eltulajdonított vagyontárgyak és az okozott rongálás helyreállításának költségeit betöréses lopás, ezalatt elkövetett rongálás, rablás esetén.

Épület és épülettartozékok rongálása

Rágcsáló megrágja a hőszigetelést? Ismeretlenek megrongálják a postaládát? Megtérítjük a költségeket.

Kaputelefonok rongálása

Az anyagi segítség jól jöhet a vandálok által tönkretett kaputelefon-rendszer kültéri egységeinek javíttatása esetén.

Személyfelvonók rongálása

Mi fizetjük a javítást, ha a vandálok megrongálják vagy használhatatlanná teszik a személyfelvonókat.

Épülettartozékok lopása

Klímaberendezés, villámhárító, antenna? 3 m-nél magasabban lévő kültéri egységek lopás miatti újrabeszerzési költségét mi fizetjük a ház helyett.

Felújítási munkákkal keletkező károk

Fedezzük a felújítás során előforduló váratlan károkat. Sőt a felhasznált építőanyagokra is vonatkozik a kiegészítő biztosítás!

Géptörés

Megtérítjük az anyagi kiadásokat, ha gondos odafigyelés ellenére megsérül a személyfelvonó, a kazán vagy a klímaberendezés.

Lakóépület rejtett hibái

Rejtett hibák az újabb építésű házaknál is előfordulhatnak. Anyagi segítségre számíthattok, ha a ház 5 éven belül lett használatba véve.

Garázsban tárolt személyautók, motorkerékpárok

A kiegészítő biztosítással mi álljuk a költségeket, ha egy természeti katasztrófa miatt megsérülnek a garázsban lévő autók, motorok.

Felelősségbiztosítás közös képviselőknek és társasházkezelőknek

A legnagyobb odafigyelés mellett is okozhattok kárt a rátok bízott társasházban. A kiegészítővel megtérítjük a felmerülő költségeket.

Felelősségbiztosítás lakásszövetkezeteknek

Segítünk a költségek fedezésében, ha lakásszövetkezeti képviselőként véletlen kárt okozol a szövetkezet tagjainak egészségében/vagyonában.

„Garancia-24” gyorsszerviz

Kérj szakértői segítséget a nap 24 órájában a váratlan problémák gyors megoldásáért és a hibaelhárítás költségeinek fedezéséért.

Üvegtörés biztosítás normál és különleges üvegezésre

Biztonságban tudhatod otthonod ablakait, ajtóüvegeit, más térelválasztó üvegeit. A védelem emelt díjjal a különleges üvegezésre is kiterjeszthető!

Vezetéktörés miatti károk

Egy-egy vezeték törésével, repedésével a kiáramló víz vagy gőz nagy károkat tud okozni. A helyreállítást mi térítjük meg.

Épülettulajdonosi felelősségbiztosítás, jogvédelmi szolgáltatás

A tulajdonos helyett mi térítjük a kárt, ha véletlenül személyi sérülés történik, kár keletkezik egy másik épületben, vagy a nyitva hagyott csap eláztatja az alatta lakót.

Balesetbiztosítás a lakóknak

A többlakásos épület lakóiként anyagi segítségre számíthattok például balesetből eredő rokkantság, csonttörés és hosszabb táppénz esetén is.

Biztosított lakástulajdonosok ingóságai

A lakásokban tartott ingóságok is megsérülhetnek egy váratlan tűzben vagy viharban. A kiegészítővel a lakók ingóságai is védelmet élveznek!

Kedvezmények

Csoportos beszedéssel vagy banki átutalással olcsóbb

Akár 5%-ot elengedünk a díjból, ha csoportos beszedést vagy banki utalást választatok. Még 5%-ot, ha ez OTP-s számláról történik.

Minél ritkábban fizettek, annál kevesebbet fizettek

Válasszatok éves díjfizetést, és spóroljatok meg 10%-ot. Fél év esetén 5%, negyedév esetén pedig 3% kedvezmény jár.

OTP Lakástakarék = kedvezmény

Ha a lakóközösség rendelkezik OTP-s Lakástakarékkal, kevesebbe kerül majd biztosítás is, méghozzá akár 3%-kal.

Extra fedezetek extra kedvezményekért

Még több biztonság kevesebbért. 4 és 8 kiegészítőfedezet között 2% az engedmény, 8 felett pedig 4%-kal lesz kisebb a díj.

Miért válasszatok minket?

Mindenre gondoltunk

Az alapbiztosítás a legnagyobb veszteséget okozó helyzetekre nyújt védelmet, a 17 választható kiegészítővel pedig mindenre felkészülhettek.

Közel vagyunk

A Groupamát megtalálhatjátok a közeletekben, és persze elértek minket telefonon vagy online is.

Mindenkinek elérhető

A biztosítást társasházközösség, társasházakat kezelő vállalkozás, közös képviselet, valamint lakásszövetkezet is megkötheti.

A tapasztalatainkra építünk

Több mint két évtizedes múlt áll mögöttünk, a biztosításba pedig minden tudásunkat beleadtuk.

Érdekelnek a részletek?

Tanácsadóink készséggel állnak rendelkezésedre.

Ha valamilyen kár ért

flowchart

Hívj minket, vagy jelentsd be károd  online!

flowchart

Adj meg pár adatot az azonosításhoz!

flowchart

Mond el, hogy mi történt!

flowchart

Hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot.

G24 Asszisztencia - Gyorsszerviz, vészelhárítás sürgős esetekre

Ömlik a víz, beletörött a kulcs a zárba, szivárog a gáz? Ha a segítség nem tűr halasztást, hívj minket, és mi 24 órán belül szerelőt küldünk, aki elvégzi a vészelhárítást. Bővebb információt ezen az oldalon találsz.

+36 1 458 4431
A korábbi dokumentumokat az archívumban találod.

Gyakran ismételt kérdések

Összegyűjtöttük a márciusi kampányban a lakásbiztosítás felmondás vagy váltás kapcsán leggyakrabban felmerülő kérdéseket, amiket érdemes átnézned, lehet máris megtalálod a választ, amit kerestél.

Elég sok mindent, ami azt illeti. Az alapbiztosítással a legtipikusabb veszélyekre készülhettek fel. Fizetjük a kárt, ha az épületben vagy a biztosított ingóságokban az alábbi események tesznek kárt:

 • Tűz

 • Villámcsapás (indukciós hatása is)

 • Robbanás, robbantás

 • Vihar

 • Felhőszakadás

 • Tetőbeázás, panel és/vagy blokk hézag beázás

 • Földrengés

 • Árvíz

 • Jégverés

 • Hónyomás

 • Szikla, kő – és földomlás, földcsuszamlás és ismeretlen üreg beomlása

 • Személyzet által irányított légi járművek, azok részeinek vagy rakományának ütközése vagy lezuhanása és ezen események miatti tűz vagy robbanás

 • Járművek ütközése

 • Idegen tárgyak rádőlése

 • Füst és hő okozta károk

Bármely Magyarországon bejegyzett és nyilvántartott társasházközösség, társasházakat kezelő vállalkozás, vállalkozó vagy közös képviselet, illetve lakásszövetkezet.

A biztosítás határozott vagy határozatlan időre köthető.

A biztosítás megkötését követően fontos tájékoztatni az albetét tulajdonosokat, hogy milyen vagyonértékre, fedezetekre szól a lakóközösség biztosítása, akik ennek tudatában felülvizsgálhatják saját lakásbiztosításukat.

Több opció közül választhattok. Fizethettek évente, félévente vagy negyedévente, de akár havonta is. A fizetés módjában is rugalmasak vagyunk: utalhattok, beállíthattok csoportos beszedést vagy maradhattok a sárga csekknél.

Üvegtörés biztosítás normál és különleges üvegezésre

Az üvegek különösen sérülékenyek, és akár egy balesetben vagy szándékos rongálás miatt is összetörhetnek. Egy nagyobb vihar, pláne, ha jég is társul hozzá, akár az ablakokat és más nyílászárókat is betörheti. A kiegészítőbiztosítással nemcsak az olyan mindennapos üvegfelületeket védhetitek, mint az ablakok, ajtók vagy térelválasztók üvegrészei.

Emelt díj mellett a beépített különleges üvegezést is biztosíthatjátok, ide tartozik például a színes katedrálüvegezés, az ón-, ólom- és rézfoglalatokban lévő üvegezés, a felülvilágítók és kupolák üvegezése, a homokfúvott és savmaratott üvegezés, a kopolit üvegek és a napenergia berendezések üvegezése.

Vezetéktörés miatti károk

Egy-egy házban akár több kilométernyi vezeték is futhat, melyek meleg vizet, csapadékot vagy éppen szennyvizet szállítanak. Ha ezek sérülnek, komoly károk keletkezhetnek, hiszen elázhatnak egész helyiségek vagy akár teljes emeletek. Sajnos a csövek a leggondosabb odafigyelés mellett is eltörhetnek, megrepedhetnek, a kiegészítő biztosítás azonban téríti a kiáramló víz, illetve gőz által okozott károkat. Még akkor is, ha az idő vasfoga miatt lyukadt ki a távhő-, melegvíz- vagy szennyvízvezeték.

Épülettulajdonosi felelősségbiztosítás

Az épülettulajdonosi felelősségbiztosítás még egy terhet levesz a vállatokról: ha másnak keletkezik kára, akkor sem titeket terhel a költség. Márpedig egy vízkár könnyen érinthet egy másik épületet is, és tűz esetén is számolni kell azzal, hogy a szomszéd társasházra is átterjed. Egy ilyen esetben a kár mellett még bírósági eljárással is számolni kell, a kiegészítő biztosításnak azonban a jogvédelmi szolgáltatás is része. Nemcsak az ügyvédi díjat fizetjük, hanem minden olyan igazolt költséget, amit jogerős bírósági határozattal állapítottak meg.

Betöréses lopás, vandalizmus és rablás

Akárhol található is a házatok, a betöréseknek és a rablásoknak sajnos ki van téve. Ha megtörténne a baj, mi fizetjük a közös ingóságok, például gépek és szerszámok beszerzési költségét. Nemcsak akkor, ha ellopják őket, hanem akkor is, ha kárt tesznek bennük a betöréses lopás kísérlete során. Az ingóságok esetében fontos, hogy legalább minimális mechanikai védelemmel óvjátok őket, a pénzt pedig zárt lemezkazettában tároljátok.

Épület és épülettartozékok rongálása

Nincs is annál bosszantóbb, mint amikor betörik az üvegajtót, összefirkálják a homlokzatot vagy megrongálják a kukákat, postaládákat. És a bosszúság nem lenne elég, még jó pénzért javíttatni, pótolni is kell őket. Ezzel a kiegészítőfedezettel felkészülten várhatjátok a vandálokat, hiszen a biztosító fizeti a kárt. Akkor is, ha a „gonosztevő” nem ember, hiszen a biztosítás arra is kiterjed, ha rágcsálók tesznek kárt a hőszigetelésben.

Kaputelefonok rongálása

Egy mai kaputelefon – kamerával vagy érintőkijelzővel – vagyonokat kóstál. Ez azonban aligha tartja vissza a vandálokat attól, hogy kárt tegyenek benne. A pótlás, javítás pedig nem tűr halasztást, így fontos, hogy gyors anyagi segítséget kapjatok. Pontosan ezt garantálja ez a kiegészítőfedezet!

Személyfelvonók rongálása

A liftet kismillió ember használja minden nap, a vandálokat pedig egyszerűen képtelenség kiszűrni. A biztosítás fizeti a javítási költségeket, ha a lift rongálás miatt válik használhatatlanná. Az esztétikai károkozás is ronda dolog, de erre (pl. graffitire, karcolásokra) nem érvényes a biztosítás.

Épülettartozékok lopása

3 méternél magasabban elhelyezett parabolaantenna, légkondi kültéri egység, biztonsági kamera – csak néhány példa azok közül az épülettartozékok közül, amik értékesek. A tolvajok is tudják ezt, érdemes tehát biztosítást kötni a tartozékokra.

Felújítási munkákkal keletkező károk

A felújítások, bővítések, átalakítások időről időre elkerülhetetlenek. Az ilyen munkálatok során balesetszerűen bekövetkező károk érinthetik magát az épületet, a társasházközösség tulajdonát képező építőanyagot vagy munkagépeket. A biztosítás mindhárom esetre megoldást jelent, sőt ha van a biztosításotokban betöréses lopás fedezet, akkor a felújításról ellopott építőanyagok, építőgépek kárait is fizetjük.

Géptörés

Még a leggondosabb odafigyelés mellett is előfordulhat, hogy az épületgépészeti berendezésekben törések és repedések keletkeznek. Ide tartozik például a személyfelvonó, a kazán és a napelem. Ha ezek baleset miatt sérülnek, ránk számíthattok.

Lakóépület rejtett hibái

Egy új házban minden tökéletesen működik - joggal gondolnátok ezt, a gyakorlat azonban egészen mást mutat. A rejtett hibák a legváratlanabb pillanatban bukkanhatnak elő, és okozhatnak komoly károkat. Akárki hibázott is a kivitelezésnél, a biztosítás fedezi a költségeket, ha a házat legfeljebb 5 éve vettétek használatba.

Garázsban tárolt személygépkocsik és motorkerékpárok

Egy tűz, árvíz vagy éppen földcsuszamlás a garázsban lévő autókat sem kíméli, márpedig ilyen károkra nem fizet a kötelező biztosítás. A biztosítással azonban biztonságban tudhatjátok a kocsikat és motorokat, méghozzá az általatok választott összegig. Fontos, hogy a garázsban történt közlekedési balesetekre és lopásokra ez a biztosítás nem érvényes, továbbá, hogy minden esetben van önrész, melynek mértéke a keletkezett kár – javítási, illetve pótlási költség – 10%-a, de minimum 15 000 Ft.

Felelősségbiztosítás közös képviselőknek és társasházkezelőknek / Felelősségbiztosítás lakásszövetkezeteknek

Közös képviselőként vagy társasházkezelőként bizonyára minden tőled telhetőt megteszel a lakók és az épületek megóvása érdekében. Még így is megeshet azonban, hogy véletlenül kárt okozol, amiért a jog szerint felelősséggel tartozol. Mindegy, hogy a lakóközösség vagyonában, esetleg a tulajdonostársak/lakásszövetkezet tagjainak életében vagy egészségében keletkezik kár, a biztosításod segít az anyagi terhekben.

„Garancia-24” gyorsszeriz

Vészelhárítás sürgős esetekre, éjjel-nappal, akár hétvégén is. A G24 gyorsszerviz keretében 24 órán belül szakembert küldünk, ha a kárelhárítás vagy a veszélyhelyzet megszüntetése nem tűr halasztást. Ilyen lehet például egy csőtörés, zárlat vagy éppen egy komolyabb tetőbeszakadás. A szakember elvégzi a legszükségesebb munkákat, hogy mindenki biztonságban legyen, a munkadíját és az anyagköltséget pedig mi álljuk a választott limitig.

Fontos, hogy a hibaelhárítás költségeit abban az esetben tudjuk megtéríteni a Gyorsszerviz-szolgáltatás keretében, ha igénybe veszitek az asszisztencia vonalat.

Biztosítotti lakástulajdonosok személyes tulajdonát képező ingóságok kiegészítő biztosítása

Egy tűzben, árvízben, felhőszakadásban vagy más elemi kárban a lakók értékei is megsérülhetnek, tönkre mehetnek. Ezzel a kiegészítőbiztosítással a be nem épített, mindennapos életvitelhez szükséges ingóságokat biztosíthatjátok. A biztosítás akkor is érvényes, ha a károsult értéktárgy bérelt vagy megőrzésre átvett.

Balesetbiztosítás a lakóknak

Balesetek nemcsak otthon érhetik az embert, hanem bárhol az országban és a világban. Ha szeretnétek a lakókat mindig, mindenhol biztonságban tudni, érdemes ezt a kiegészítőt választani. Bárhol is érje őket utol a baj a világon, segítünk rokkantság, csonttörés vagy hosszabb kórházi tartózkodás esetén, a biztosítás pedig balesetből eredő halálesetekre is kiterjed.

A társasházak, lakásszövetkezetek biztosítását elsősorban a közös tulajdonú épületrészek védelmére találtuk ki, de védelem választható a külön tulajdonú albetétekre is, azaz a lakók saját lakásaira. Ennek a biztosításnak és a lakók egyéni lakásbiztosításainak szolgáltatásai azonban eltérhetnek egymástól, így mindenképpen ajánlott a lakóknak saját lakásbiztosítást is kötniük.

Igen, a napelem is biztosítható. Az épület részének tekintjük, ezért a teljes védelem érdekében célszerű az épület biztosítási összegét a napelem értékével növelni.