Megjelenés dátuma: 2022.04.08.

Bemutatkozunk

A Groupama Biztosítónál azon dolgozunk, hogy szolgáltatásainkkal ügyfeleink bizalmát nap mint nap kiérdemeljük.

A Groupama Biztosító minden törekvését az ügyfelek igényeinek való minél magasabb szintű megfelelés irányítja. Számára a legnagyobb érték az ügyfelei bizalma, ezért mindent megteszünk annak érdekében, hogy ügyfeleink bizalmát nap, mint nap megháláljuk és viszonozzuk, mert így lesz a Bizalomból biztonság!


Elérhető biztonság mindenkinek
 

A Groupama Biztosító mind a lakosságnak, ezen belül is a családoknak, mind a kis- és középvállalkozásoknak teljes körű biztosítási védelmet kínál. Az élet-, gépjármű-, felelősség- és vagyonbiztosítások terén a folyamatosan fejlődő biztosítási termékek széles választékát kínáljuk országos irodahálózatunk 130 pontján, valamint az OTP Bank 360 fiókjában versenyképes áron.

Groupama Biztosító bemutatófilmA Groupama Biztosító 2016 januárjában megnyerte a MUVI Magyarország Munkahelyi Video kampányát.


Köszönjük a szavazatokat!


Tekintse meg a Kampányfilmünket.

Ügyfélszolgálati iroda- és tanácsadói hálózat

Gyors és könnyű elérhetőség

A Groupama Biztosító Magyarországon 130 fiókjában, mintegy 1000 üzletkötőjén és nagy létszámú alkusz partnereken keresztül áll ügyfelei rendelkezésére. Széles fiók- és üzletkötő hálózatunk, TeleCenterünk, és online csatornáink  mind a gyors és könnyű elérhetőséget szolgálják.

Ügyfélszolgálati irodák és időpontfoglalás

Elérhetőség az OTP Bank fiókjaiban


Az OTP Bankkal 20 évre kötött partneri megállapodás eredményeképpen a Groupama Biztosító az OTP Bank fiókjaiban is számos biztosítási szolgáltatással áll ügyfelei rendelkezésére, ugyanakkor a biztosítótársaság pénzügyi tanácsadói hálózata is elérhetővé teszi az OTP Bankcsoport számos termékét, szolgáltatását.

Teljes termékpaletta

 

A fogyasztók szolgálatában

 

A Groupama Biztosító teljes körű termékkínálattal rendelkezik, azaz minden biztosítási termékkategóriában megoldásokat kínál a fogyasztónak minősülő természetes személyek és családtagjaik részére:

 

 • Lakás- és társasház biztosításokat
 • Gépjármű biztosításokat: casco és kgfb
 • Élet-, baleset- és betegségbiztosításokat
 • Befektetéseket és előtakarékossági megoldásokat
 • Hitelmegoldásokat
 • Utasbiztosításokat
 • Bankkártyához és hitelhez kapcsolt biztosításokat

 

A vállalkozások segítése

 

A Groupama Biztosító tanácsadói csapata a vállalkozói és intézményi szféra számára testreszabott biztosítási megoldásokat kínál:

 

 • Vagyonbiztosításokat
 • Általános és szakmai felelősségbiztosításokat
 • Vezetőknek élet- és balesetbiztosításokat
 • Csoportos élet-, baleset-, betegségbiztosításokat
 • Flotta biztosításokat
 • Egyedi nagyvállalati és intézményi konstrukciókat
 • Üzlet utasbiztosításokat
 • Befektetéssel és hitellel kombinált megoldásokat

Az OTP Garancia Biztosító története

Hazánk első, részvénytársasági formában működő biztosítója, a Garancia Biztosító 1987 novemberében alakult. A sikeresen működő társaság részvényeit 1992-ben megvásárolta az OTP Bank, így – OTP Garancia Biztosító néven - a Bankcsoport tagja lett. Az OTP Garancia Biztosító a következő évtizedre a hazai biztosítási piac egyik vezető szereplőjévé vált.

Garancia, a segítő jobb

 • A Garancia Biztosító 1987 novemberében alakult. A társaság az első részvénytársasági formában működő biztosító volt Magyarországon.
 • Társaságunk kezdetben elsősorban a banki hitelezéshez kapcsolódó hitelfedezeti életbiztosítások, lakásbiztosítások, illetve ún. kezesi biztosítások értékesítésével foglalkozott. A későbbi profilváltás után lakossági és vállalkozói vagyonbiztosításokat, valamint kötelező gépjármű-felelősségbiztosításokat is értékesített.
 • Miután az OTP Bank 1992-ben tulajdonostársaitól megvásárolta a társaság részvényeit az OTP Garancia Biztosító az OTP Bankcsoport tagjává vált. Az OTP Bank az elmúlt években folyamatosan törekedett arra, hogy ügyfeleinek teljes körű, komplex pénzügyi szolgáltatást kínáljon. E cél érdekében az OTP Bankcsoport a keresztértékesítések révén ügyfelei részére egyre komplexebb szolgáltatásokkal, egyre magasabb színvonalon áll rendelkezésre.
 • Az OTP Garancia Biztosító a biztosítási piac jelentős szereplőjévé vált: piaci részesedése alapján negyedik a biztosítók rangsorában, ugyanakkor piacvezető a bankbiztosítások, azaz a banki termékekhez kapcsolódó, illetve a bankban értékesített biztosítások terén.
 • Társaságunk 1998-ban megszerezte az ISO 9001 minőségügyi tanúsítványt. Az évről évre lezajló sikeres felügyeleti auditok is igazolják, hogy az OTP Garancia Biztosító folyamatosan magas színvonalon, a bevezetett minőségbiztosítási rendszer előírásainak megfelelően működik.
 • Az OTP Bank stratégiájával összhangban a társaság jelen volt a szlovák, a bolgár és a román piacon is.
 • Az OTP Garancia Biztosító és külföldi leányvállalatainak tulajdonosa 2008 szeptemberében lett a Groupama International.

A Groupama Biztosító története

1991-es magyarországi alapításakor Európa Biztosító néven a francia Gan pénzügyi csoporthoz tartozott, melyet 1998-ban vásárolt fel a Groupama Csoport, így 2004. októberében felvette a Groupama Biztosító nevet

A kezdetektől itt, Magyarországon

 • Biztosítótársaságunk alapító okiratát 1990. november 16-án írta alá alapítója, a GAN francia biztosítási és pénzügyi holding. Az Állami Biztosításfelügyelet 1991. január 14-i 03/1991. számú határozatában adta meg az engedélyt a társaság működéséhez.
 • 1991-ben élet- és vagyonbiztosítási termékek szolgáltatását kezdtük meg, 1995-től pedig kiegészítettük lakásbiztosítási szolgáltatásunkkal.
 • 1997-ben tovább bővült tevékenységi körünk: elindítottuk utasbiztosítási tevékenységünket is, utasbiztosítási vezérügynökségünkkel, az EuroMondial Kft-vel.
 • 1998. július 1-én a francia Groupama Csoport lett 100%-os tulajdonosunk, miután megnyerte a GAN akvizíciós tenderét.
 • 2001-ben vezettük be gépjármű-biztosítási termékeinket.
 • 2002-ben létrehoztuk második vezérügynökségünket a kezesi biztosítások értékesítésére EuroBond Kft. néven.
 • 2002-2003-ban társaságunk a magyar biztosítási piac legdinamikusabban fejlődő társasága lett: díjbevételünket mindkét évben megdupláztuk, ügyfeleink számát pedig sokszorosára növeltük.
 • 2004: Társaságunk 2004 októberében vette fel az anyacég nevét Groupama Biztosító formában, mely tovább erősítette elkötelezettségünket a minőség és ügyfélközpontúság irányában.
 • 2005: A folyamatos fejlődés éve. A Groupama Csoport és leányvállalatainak bővülése.
 • 2006: Biztosítás a bevásárló kocsiban! Biztosításkötési lehetőséget indítottunk a Cora áruházakban országszerte, az egyszerűbb és gyorsabb szolgáltatások elindítása érdekéebn. Közelebb az Ügyfelekhez.
 • 2007: Zöld Mozgalmat indítottunk az egészséges és biztonságos életmódért! A Groupama Biztosító idén megmozgatta a hazai családokat egész napos, kerékpáros rendezvényein.
 • 2007-2008: a növekedés éve volt a Groupama Biztosító számára

2009 április 1-jétől Groupama Garancia Biztosító

A Groupama Csoport 2008. szeptember 16-án megvásárolta az OTP Csoporttól az OTP Garancia Biztosítót és annak régióban található leányvállalatait. 2009. április 1-től, a két vállalat egyesülésével létrejövő új vállalat Groupama Garancia Biztosító néven segített megteremteni a hétköznapok biztonságát.

2015. július 1-jétől egyszerűen Groupama Biztosító

A Groupama Garancia Biztosító neve 2015. július 1-jétől egyszerűen Groupama Biztosító. Nevének egyszerűsítésével egyidőben, a hatékonyságnövelés és a költségracionalizálás érdekében a biztosítótársaság új székhelyen vonta össze működési egységeit. (A Groupama Biztosító új székhelyének címe: 1146 Budapest, Erzsébet királyné útja 1/C)

A Groupama Biztosító számára a legnagyobb érték az ügyfelei bizalma, ezért mindent megtesz annak érdekében, hogy ügyfelei bizalmát nap, mint nap meghálálja és viszonozza.

 
100 éves múlt

A Groupamát Franciaországban a 19. század végén helyi közösségi kezdeményezéssel alapították mezőgazdasági károk, tűzkockázatok elleni védekezésül. A kezdeményezés rendkívüli sikerének eredményeként ez az önsegélyező biztosítási forma egész Franciaországban elterjedt. Az elkövetkező évtizedekben a Groupama folyamatosan fejlődött, bővítette biztosítási szolgáltatásait és egyre több ügyfele bizalmát nyerte el. A Csoport az elmúlt száz év alatt sikeresen alkalmazkodott a gazdasági és társadalmi változásokhoz is, melynek eredménye, hogy ma már több millió ügyfele bizalmát élvezi világszerte. Vannak azonban olyan értékek, melyeket mindvégig megőrzött és őriz ma is, híven gyökereihez: a közelséget és az összetartozást.


Helytállás nehéz körülmények között is

Két nehéz évet követően 2013 első félévében újra nyereséges a Groupama Csoport. Mindez azt bizonyítja, hogy összes egységünk általános mozgósítása meghozta gyümölcsét és az ügyfél-elégedettségen alapuló stratégiánk új dinamikát kölcsönöz a csoportnak. Ezek a szép eredmények működési hatékonyságbeli javulást, valamint egy nehéz pénzügyi és gazdasági környezetben megvalósított óvatos gazdálkodást tükröznek és megfelelnek a cégcsoport által kitűzött iránynak.


Európai márka

A Groupama 2006-tól kezdődően jelentős akvizíciókat hajtott végre, és megerősítette már meglévő piaci pozícióit is. A Groupama Csoport mára 12 országban, főként Európában van jelen, mintegy 16 millió ügyfelét szolgálva. A fúziókat és integrációkat követően a Groupama immár európai márka. A Groupama Csoport célja egy olyan európai biztosítási és banki csoport felépítése, amely emberközeli és maradandó értékeket képvisel.


Felelősség és szolidaritás

A Groupama Csoport számos alapítványon, programon és támogatáson keresztül évtizedek óta – híven gyökereihez – a társadalom aktív és felelős támogatója. Hogy csak néhány példát említsünk:
 • Saját alapítványt működtet. A Foundation for Health célja a ritka betegségek kutatása.
 • A „Groupama Gan Alapítvány a moziért” a kortárs filmművészet támogatása mellett sokat tesz a filmalkotások régi kópiáinak megmentése érdekében.
 • A Groupama a sport aktív pártolója évek óta, melynek keretében kiemelkedő a Franck Cammas-szal való több mint egy évtizedes együttműködés. A világhírű vitorlásversenyző a Groupama támogatásával állított fel számos nyílttengeri világrekordot. A vitorlázás mellett a futballnak is elkötelezett támogatója a társaság, hiszen ez a csapatsport is olyan értékeket képvisel, mint az együttműködés, kitartás, teljesítőképesség, amelyek a Groupama értékei is egyben.

 

A Groupama Csoport a vitorlázás elkötelezett támogatója

Audit Bizottság

Társaságunknál a felügyelőbizottság látja el a biztosítókról és a biztosítási tevékenységről szóló 2014. évi LXXXVIII. törvény 116. §-a alapján az audit bizottság hatáskörébe tartozó feladatokat.

A felügyelőbizottság tagjai az alábbi személyek:
 • Olivier Péqueux (elnök)
 • Pascal Loiseau
 • Francis Jacky Louis Thomine
 • dr. Bojtor László
 • Osváth István
 • Luc Chevalier
 • Mikaël Cohen
 • Karine Touraine
 • Füzes Edit
 • Vukovics András

A Groupama Biztosító Zrt. nyilatkozata a fenntarthatóság szempontjából káros hatásokról, 2022 október - PDF1
144,6 Kb

Fenntarthatósági tájékoztatás a már nem értékesített, de még élő megtakarítási élet- és nyugdíjbiztosítási termékek kapcsán 2022 Július - PDF
183,9 Kb

Fenntarthatósági tájékoztatás a Groupama Biztosító Zrt. függő biztosításközvetítői részéről 2022 július - PDF
114,8 Kb

Fenntarthatósági tájékoztatás megtakarítási élet- és nyugdíjbiztosítási termékek kapcsán 2022 július - PDF
135,4 Kb

A Groupama Biztositó Zrt. nyilatkozata a fenntarthatóság szempontjából káros hatásokról 2022 július - PDF0
144,7 Kb

A Groupama Biztosító Zrt. fenntarthatósági jelentése 2022 július - PDF
352,3 Kb

A Groupama Biztosító nyilatkozata a fenntarthatóság szempontjából káros hatásokról - PDF
108,7 Kb

Groupama Biztosító fenntarthatósági jelentése - PDF
782,8 Kb

Fenntarthatósági tájékoztatás a Groupama Biztosító Zrt. függő biztosításközvetítői részéről - PDF
178,5 Kb

A fizetőképességről és pénzügyi helyzetről szóló jelentés 2021 - PDF
2,2 Mb

A fizetőképességről és pénzügyi helyzetről szóló jelentés 2020 - PDF
2,8 Mb

A fizetőképességről és pénzügyi helyzetről szóló jelentés 2019 - PDF
2,8 Mb

A fizetőképességről és pénzügyi helyzetről szóló jelentés 2018 - PDF
2,5 Mb

A fizetőképességről és pénzügyi helyzetről szóló jelentés 2017 - PDF
3,5 Mb

A fizetőképességről és pénzügyi helyzetről szóló jelentés 2016 - PDF
2,7 Mb

Panaszok kezelése

A Groupama Biztosító

célja az Ügyfelek magas színvonalú, gyors és hatékony kiszolgálása. Ismerkedjen meg a Groupama Biztosító Panaszkezelési szabályzatával és a Panaszkezeléssel kapcsolatos útmutatójával.

További információ >>

Groupama a világban

A Groupama Biztosító a Groupama Csoport tagja, amely biztosítási, banki és pénzügyi szolgáltatóként mintegy 13 millió ügyfele és tagja bizalmát élvezi világszerte.