Elérhetőségeink
+36 1 467 3500
Search toggle
hero

Utasbiztosítás

Utasbiztosítás online

Köss személyre szabott utasbiztosítást online kalkulátorunkkal néhány egyszerű lépésben, akár az utolsó pillanatban is!

Miért válassz minket?

 • Védelem minden helyzetben

  Nálunk biztosan megtalálod a hozzád illő biztosítást, legyen szó nyaralásról, üzleti útról vagy extrém sportolásról.

 • Verhetetlen ár-érték arány

  Kedvezményeinkkel még olcsóbban köthetsz biztosítást. Nálunk csak azért fizetsz, amire szükséged van.

 • Online könnyebb

  Honlapunkon néhány kattintással megkötheted a biztosítást. Nincs sorban állás, nincs papírmunka - nincs idegeskedés.

 • 0-24 órás telefonos segítség

  Asszisztencia segélyhívónkat bármikor, bárhonnan hívhatod magyar nyelvű segítségért.

Még nem vagy biztos benne, miért van szükséged utasbiztosításra?

Videónkban összefoglaltuk neked az utasiztosítás legfőbb jellemzőit.

Rendkívüli közlemény

A kialakult háborús helyzet miatt a Groupama Biztosító utasbiztosítási termékei nem érvényesek Ukrajna területén a 2022. február 24-i vagy azt követő utazások esetén (a vonatkozó szerződési feltételek rendelkezései alapján). Kérjük, utazás előtt minden esetben keresd fel a Konzuli Szolgálat honlapját, és tájékozódj az aktuális helyzetről!

Ezek közül a csomagok közül választhatsz:

Prémium

 • Sürgősségi baleseti ellátás

  150 millió Ft

 • Beteg hazaszállítása

  50 millió Ft

 • Sürgősségi betegségi ellátás

  150 millió Ft

 • Poggyászkár

  500 000 Ft

Komfort

 • Sürgősségi baleseti ellátás

  75 millió Ft

 • Beteg hazaszállítása

  15 millió Ft

 • Sürgősségi betegségi ellátás

  75 millió Ft

 • Poggyászkár

  400 000 Ft

Bázis

 • Sürgősségi baleseti ellátás

  15 millió Ft

 • Beteg hazaszállítása

  3 millió Ft

 • Sürgősségi betegségi ellátás

  15 millió Ft

 • Poggyászkár

  200 000 Ft

travel

Nonstop segítség

Az ördög a nyaralás alatt sem alszik, ezért mi külföldön is rendelkezésedre állunk éjjel-nappal. 0-24 órás asszisztenciaszolgáltatásunkkal biztonságban tudhatod értékeidet és szeretteidet.

Bővebben
travel

Vigyázunk az autódra is

Ha kocsival vágtok neki a világnak, rendeld meg a biztosítás részeként az autós asszisztenciaszolgáltatást is – ne az idegeskedésről szóljon a vakáció!

Bővebben
travel

Sportolás biztonságban

Búvárkodás a tengerben, síelés az Alpokban, hegymászás a Pireneusokban vagy vadvízi evezés Ausztriában. A külföldi sportolás életre szóló kaland, sportbiztosításunkkal pedig a legrázósabb helyzetekben sem kell aggódnod.

Bővebben

Ilyen egyszerű

flowchart

Megadsz pár infót magadról és az utadról.

flowchart

Kiválasztod a számodra legjobb csomagot.

flowchart

Ha szeretnéd személyre szabni, hozzáadhatsz pár extra szolgáltatást.

flowchart

Véglegesíted a biztosítást, és biztonságosan utazol.

Így faraghatsz az árakból:

 • 10% kedvezmény,

  ha van OTP-s bankkártyád.

 • 100% kedvezmény

  3 évesnél kisebb gyermekre.

 • 50% kedvezmény

  3-14 éves gyermekre.

 • 25% kedvezmény

  14-18 éves gyermekre.

 • 10% kedvezmény,

  ha 10-nél többen utaztok.

 • 50% kedvezmény,

  ha fiatalként hosszabb időre utaztok.

Ha bajba kerültél

flowchart

Add meg a szerződésszámod!

flowchart

Mondd el, hogy mi történt!

flowchart

Kövesd munkatársaink tanácsait!

Ezekre mindenképp figyelj!

Magyarországon kösd a biztosítást!

Akár az utazás napján, 5 km-re a határtól is szerződhetsz, de fontos, hogy még Magyarország területén legyél.

Válassz csomagot okosan!

A tengerentúlra vagy egzotikus országokba a Prémium csomagot érdemes választanod.

Ügyelj az értékeidre!

Biztosításod nem terjed ki a készpénzre és az ékszereidre, ezért ezekre különösen ügyelj az úton (például tartsd őket a szálloda zárható széfjében).

Kerüld a veszélyes országokat!

Ha háborús helyzet vagy terrorizmus miatt ér kár, nem leszel jogosult kártérítésre. Utazás előtt nézd át a Külügyminisztérium által nem javasolt régiókat!

A korábbi dokumentumokat az archívumban találod.

Gyakran ismételt kérdések

Köthetsz, de nem lesz érvényes. Még Magyarország területén kell lenned, amikor megkötöd a biztosítást.

Amikor megkötöd a biztosítást, meg kell adnod az utazásod első napját. A biztosításod ettől a naptól érvényes, mi pedig onnantól vállaljuk a felelősséget, hogy átlépted az országhatárt. Ha az utazás napján kötöd, azonnal érvényes a biztosításod.

Ugyanazt értjük Európa alatt, mint te, csak mi a kontinens országai mellett hozzávesszük még az Azori-szigeteket, Ciprust, Egyiptomot, Grúziát, Izraelt, Jordániát, a Kanári-szigeteket, Madeirát, Marokkót, Máltát, Oroszországot, Tunéziát és Törökországot is.

Ha a 28. hét előtt vagy, és úgy érzed, valami nincs rendben, akkor ne habozz, irány az orvos. Mi azzal segítünk koraszülés vagy vetélés esetén, hogy álljuk a kórházi cechet. Rutinvizsgálatra vagy terhesgondozásra viszont nem érdemes kint elmenned. Egyrészt mert méregdrága, másrészt mert nem fedezi a biztosításod.

Persze, hiszen bármikor előfordulhat, hogy rosszabbra fordul az asztmád az út során, vagy a cukorbetegséged miatt rosszul leszel, esetleg a szívpanaszaid válnak akuttá. Ha sürgősségi ellátásra van szükséged, a biztosításod nagyon is érvényes.

Hívd fel a világ bármely pontjáról éjjel-nappal elérhető asszisztencia-segélyvonalunkat (+ 36 1 465 3640), ahol magyarul kérhetsz segítséget. Ha esetleg nem tudsz telefonálni, hozzátartozód vagy a kezelőorvosod is intézkedhet. Ha kárigényed van (azaz valamit ki kell neked fizetnünk), jelentsd be írásban is a károdat, amikor hazaértél, és nyújtsd be a szükséges dokumentumokat (biztosítási kötvény, orvosi doksik, eredeti számlák, hatósági jegyzőkönyvek stb.)!

Ha külföldről hívnád a számot, írd elé a 00-át, ami a nemzetközi hívás kódja a legtöbb országban. Nem kell automatával bajlódnod, egyből munkatársunkhoz kapcsolunk, akivel természetesen magyarul beszélhetsz. Egy rövid azonosítás után (általában a szerződésszámodat, a nevedet, a születési dátumodat és a címedet kell megadnod), máris megkapod a szükséges segítséget. Ami pedig a költségeket illeti: a számot az adott ország tarifái szerint hívhatod. Ne aggódj: hatékonyak leszünk, nem húzzuk az időt!

Semmi akadálya, de egy kicsit többet kell fizetned. Ha 70 és 79 között vagy, az életkori pótdíj 100%, ha pedig a 80-at is betöltötted, akkor 200%.

Ha egyedül utazik, akkor nem. A kedvezmény azt jelenti, hogy a veletek utazó kiskorúra köthettek olcsóbban biztosítást.

Bármi közbejöhet, mondjuk megbetegszel, mégsem enged el a főnök, elpárolog a Földközi-tenger, miegymás. Nem mintha meg kéne indokolnod, hogy miért mondod le a biztosítást, hiszen bármikor megteheted. Ha még az út előtt mondod le, a teljes összeget visszakapod, ha viszont már elutaztál, időarányosan kapsz vissza pénzt (persze csak akkor, ha nem vettél igénybe semmilyen szolgáltatást).

Olyannyira, hogy egy külön csomagot is tudunk neked ajánlani. Az Ifjúsági kedvezményt féláron kötheted meg, igaz, a biztosítási értékhatárok is a felére csökkennek. A világ bármelyik országában jól jön, a feltétel pedig csak annyi, hogy legyél 14 és 30 között, és legalább 90 napra szóljon az ösztöndíjad.

Nem állítjuk, hogy az EEK kártya felesleges lenne, mert tulajdonképpen van létjogosultsága. De azért képzeld el, hogy egy bolgár kisvárosban kell orvost kerítened, aztán bolgár nyelven elmagyaráznod, hogy mi fáj, hol fáj, mi történt. Mindezt ráadásul egy állami intézményben, tehát ha szerencséd van, 4-5 óra alatt el is látnak. És még az is lehet, hogy kapsz egy szép kerek számlát, mert sok országban önrészt kérnek az EEK kártya ellenére is. Talán még receptet is írnak, ki is tudod váltani, de a cirill betegtájékoztató jó kis fejtörő lesz.

Az utasbiztosítással mindez egészen másképp néz ki: ha bajba kerülsz, csak felhívsz minket, mi elirányítunk a legközelebbi kórházba, segítünk a tolmácsolásban, értelmezzük neked a receptet és a gyógyszerről is elmondjuk a fontos tudnivalókat. Szóval célszerű utasbiztosítást kötnöd.

El se hinnéd, mi minden történhet a bőröndöddel (eltörik, elszakad, elázik, kihasad), ezért érdemes a Prémium vagy a Komfort csomagot választanod. Ha beüt a krach, csak elviszed egy bőröndjavító szakihoz, aki megjavítja, vagy igazolja, hogy menthetetlen a helyzet. Mi pedig kifizetjük a károdat.

Az biztos, hogy nem terem minden bokorban bőröndjavító, ezért érdemes a nagyvárosokat célba venned. Főleg azokat, amik közel vannak hozzád, mert az utazási költségedet nem fizetjük.

A 100 000 forint egy felső limitet jelent. Ha sokat késett a géped, már biztos fáradt vagy, nyűgös, letusolnál, hazamennél. Mi azzal tudunk segíteni, hogy legalább az étkezésre ne legyen gondod. Egyél, igyál nyugodtan a reptéren, csak gyűjtsd a számlákat, hogy mi majd kifizethessük neked – max. 100 000 forintig.

Attól függ, mi miatt nem tudtál hazajönni. Ha csak meggondoltad magad, vagy hótorlaszok állták utadat, akkor nem tudjuk téríteni a költségeidet. Ellenben, ha kórházba kerültél vagy baleset ért, akkor álljuk 7 éjszakára a szállodát és a hazaút extra költségeit.

A világ összes sípályájára. A hangsúly az utóbbin van, mert a biztosításod kizárólag a pályatérképeken jelölt sí- és snowboardpályákon történt balesetekre vonatkozik.

Nincs más dolgod, mint beküldeni nekünk az átutalásról szóló banki nyilatkozatot, mi pedig rendezzük a túlfizetésed.

Sajnos erre nincs lehetőség, a biztosításunk nem terjed ki házi kedvencedre.

Ha életvitelszerűen külföldön élsz vagy egy évnél hosszabb időre vállalsz munkát, akkor nem tudsz utasbiztosítást kötni.

A családi kedvezményt akkor vehetitek igénybe, ha pároddal még nem múltatok el 65 évesek, gyermekeitek pedig 18 év alatt vannak. A családi biztosítást két felnőttre és maximum három gyerekre köthetitek meg.