Elérhetőségeink
+36 1 467 3500
Search toggle
hero

Balansz Senior megtakarítási életbiztosítás

Anyagi biztonság hátramaradt szeretteinek

Az életbiztosítással gyermekeiről és házastársáról, élettársáról is gondoskodhat. A Balansz Senior kifejezetten a 71-90 éves korosztálynak készült.

Miért éri meg?

 • Könnyen átlátható

  Egyszerű felépítésű termék. Nem kell befektetési szakértőnek lennie, segítünk meghozni a jó döntést.

 • Minimális adminisztráció

  Nincs orvosi vizsgálat és egészségi kockázatelbírálás – egyszerűen és gyorsan megkötheti a biztosítást.

 • Eseti befizetésekkel növelheti megtakarítását

  Az egyszeri díjon kívül bármikor betehet pénzt az életbiztosításába, hogy az még értékesebb legyen.

 • Rugalmasan felhasználható

  Pénzkivonással bármikor felhasználhatja a pénzt gyermekei támogatásához vagy más nagyobb célokra.

Teljes védelem mindenkinek

Önnek és párjának

Egyetlen szerződés elég Önnek és házastársának, élettársának, így egyszerűen gondoskodhatnak egymásról.

Gyermekeinek és unokáinak

Haláleseti kedvezményezettként gyermekeit, unokáit is megjelölheti.

Önnek

A biztosítási védelem mellett illeték és kamatadó fizetési kötelezettség nélküli befektetési lehetőség.

További előnyök

 • A kedvezményezettek szabadon rendelkezhetnek az összeggel – Ők tudják majd a legjobban, mire fordítsák a pénzt. Talán a temetésre, talán az egyéb vagyontárgyak örökítésével járó illeték kifizetésére vagy az életszínvonaluk fenntartására.

 • Bármely okú haláleset után a szerződés összértékét kapja meg a kedvezményezett, míg baleseti halál esetén két összeggel is támogatjuk szeretteit: a kedvezményezett természetesen megkapja a szerződés összértékét, emellett az egyszeri díj 10%-át (maximum 5 millió forintot) is kifizetjük neki.

 • Öt év után a biztosító szolgáltatása kamatadó mentes.

 • Ha elektronikusan intézi ügyeit, 5% kedvezményt adunk az adminisztrációs költségből.

Vegyük például Jánost!

János 1,5 millió forint egyszeri díjjal kötötte meg a Balansz Senior életbiztosítást 72 éves korában. Dinamikus portfoliót választott, majd a nyugdíjából minden évben még 100 00 forint eseti díjat is fizetett. Azért választotta épp ezt a terméket, mert az egyszerűség és az átláthatóság kulcskérdés volt számára. Kedvezményezettnek feleségét jelölte, akit biztosítottként is megnevezett a biztosításban. Így bármelyikük hunyna el előbb, a másik hozzájut az évek során szépen gyarapodó összeghez.

Ma János már 10 éve rendelkezik életbiztosítással. Ha most történne tragédia, felesége, Júlia 3,7 millió forintot kapna a biztosítótól, amennyiben a megtakarítás bruttó 5%-os hozamot ér el évente. Szerencsére azonban János remekül van, sőt az utazási katalógusokat és az utasbiztosításokat böngészi, mert egyszer még szeretné látni álmai városát, Rómát.

Érdekli az ajánlatunk?

Üzletkötőink készséggel állnak rendelkezésére.

Teljes egyensúly minden helyzetben

Balansz Invent Életbiztosítás

Biztos befektetés és széles körű biztosítás. A Balansz Inventtel félretehet a komoly kiadásokra, és biztonságban tudhatja önmagát és a családját.

Érdekel

Balansz Nyugdíjbiztosítás

Készüljön fel időben a nyugdíjas évekre, hogy ne legyenek anyagi gondjai! A Balansz nyugdíjbiztosítás egyszeri díjfizetésű, sokoldalú megoldás.

Érdekel
A korábbi dokumentumokat az archívumban találod.

Gyakran ismételt kérdések

Összesen 10 biztosított lehet a szerződésben. Bármelyikükkel történjen is valami, a kedvezményezett hozzájut a megtakarítás összegéhez. (Amennyiben több biztosított van a biztosításban, a haláleseti biztosítási összegnek arányos része kerül kifizetésre a haláleseti biztosítotti arány alapján.)  

Igen, bármikor. Erre honlapunkon vagy banki utalással is lehetősége van, az eseti díj azonban nem lehet kevesebb 20 000 forintnál. 

A pénzt, amit befizet nekünk, nem varrjuk be a párnába, és nem dugjuk el egy páncélszekrényben. Hanem befektetjük, méghozzá az Ön által választott eszközalapokba. Ezek hozama határozza meg, hogy évek múlva mennyit ér majd az életbiztosítás. 

A pénzügyi intézmények (pl. alapkezelők, brókerházak) által kezelt eszközalapok lényegében befektetési csomagok, amik állhatnak részvényekből, kötvényekből, értékpapírokból vagy éppen ingatlanból, termékekből – vagy ezek tetszőleges kombinációjából. 

A szerződés határozatlan időre jön létre. 

200 000 Ft a biztosítási díj minimuma, ez az alsó határ – felső pedig nincs. 

Vegye fel velünk a kapcsolatot vagy keresse tanácsadóját, és máris hozzájuthat a pénzéhez. Fontos, hogy ha rendszeresen szeretne pénzt kivonni, annak összege nem lehet 20 ezer forintnál kevesebb. 

Ezen az oldalon minden fontos információt és szükséges dokumentumot megtalál. 

A biztosítás ebben az esetben nem szűnik meg. Ilyenkor a megtakarítás arányos részét fizetjük ki a kedvezményezettnek, a többi biztosított számára azonban változatlan feltételekkel megmarad a szerződés. 

Az egyszeri, illetve eseti díjak befizetésénél eldöntheti, hogy a díj a biztosítás melyik termékrészébe kerüljön befektetésre: 

 • az eseti díj 100%-át befektetési egységekhez kötött termékrészbe vagy 
 • az eseti díj 50%-át befektetési egységekhez kötött termékrészbe, 50%-át pedig hagyományos termékrészbe vagy 
 • az eseti díj 100%-át hagyományos termékrészbe fektessük be.

befektetési egységekhez kötött termékrész a Balansz Senior életbiztosítás azon része, ahova a biztosító az egyszeri díjat, valamint az eseti díjakat a szerződő által választott eszközalapokba helyezi befektetés céljából. A választott eszközalapok később igény szerint módosíthatóak. 

Az eszközalapok mögött különféle befektetési elemek, értékpapírok (pl. részvények, kötvények) állhatnak, melyek értéke napról napra változik, nőhet vagy csökkenhet. Az átlátható kezelés érdekében minden eszközalap ún. befektetési egységekre van felbontva, melyek azonos részesedést jelképeznek az eszközalap vagyontömegéből. Amikor változik egy eszközalap értéke, az a benne lévő egységek árfolyamváltozásán keresztül nyilvánul meg, az ebből eredő kockázatot viszont az ügyfél viseli. 

hagyományos termékrésznél a biztosító viseli a befektetési kockázatot, azaz a hagyományos termékrészbe befektetett összeg csak a szerződésben meghatározott költséglevonások által csökkenhet, a mögöttes eszközök árfolyamváltozása nincs rá hatással. 

Az oldalon szereplő példák kitalált személyeket és adatokat tartalmaznak.