Elérhetőségeink
+36 1 467 3500
Search toggle

Rólunk

Bemutatkozunk

Az élet számtalan váratlan fordulatot tartogat. Egy kiszámíthatatlan világban pedig mindenkinek jár a hozzá illő, fair és kiszámítható védelem.

Partnerség fair alapon

Működésünket és mindennapjainkat a fair hozzáállás és a korrekt döntések vezérlik. Ügyfeleinkkel közösen, valós partnerségben teszünk céljaik elérése érdekében és szolgáltatásainkat folyamatosan alakítjuk, hogy azok fair megoldást jelenthessenek az aktuális élethelyzetekre, problémákra. Ezért is adtuk vissza mintegy 250 ezer KGFB ügyfelünknek egyhavi díjukat 2021-ben, mikor a pandémia miatti kevesebb autóhasználat kevesebb balesetet eredményezett. Továbbá ezért is kínáljuk 2022-ben, egy nehéz és bizonytalan gazdasági környezetben garantált hozammal NEXT megtakarítási életbiztosításunkat.

Társadalmi felelősségvállalásunk

Támogatjuk a biztonságos közlekedést.

Társadalmi szerepvállalásunkban kiemelt szerepet kap a prevenció. Hazánk legkorszerűbb vezetéstechnikai tanpályáját, a Groupama Vezetéstechnikai Centrumot támogatva 2011 óta járulhatunk hozzá a balesetek megelőzéséhez, továbbá olyan közhasznú feladatot ellátó szervezeteknél dolgozó sofőrök biztonságos közlekedésének elősegítéséhez, mint az Országos Mentőszolgálat, az ORFK vagy a Katasztrófavédelem.

Szívügyünk az egészség és a sport.

Az egészségmegőrzés és a sport nagy szerepet kap a Groupama életében is. 2010 óta a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos biztosítójaként, 2011 óta a Ferencvárosi Torna Club gyémántfokozatú, majd 2014-től exkluzív partnereként támogatjuk a hazai sportot.

Az OTP Bank-PICK Szeged férfi kézilabdacsapatának arany fokozatú támogatóiként olyan célok mellett állhatunk, mint az egészséges életmódra való nevelés és a sport jelentőségének népszerűsítése.

A Groupama Aréna névadó szponzoraként pedig egy olyan komplexum működését segíthetjük, mely a legnépesebb szurkolótáborral rendelkező Fradi Labdarúgócsapat otthona.

A Groupama Csoport a francia FDJ kerékpáros csapat szponzorálásán keresztül elkötelezett a kerékpársport iránt, így 2022-ben a Giro d’Italia budapesti versenyszakasza előtt nagyszabású ingyenes rendezvényt szerveztünk az FDJ csapatával, hogy itthon is közelebb hozzuk a kerékpársportot az emberekhez.

2022-ben a Groupama Csoporttal közösen elindítottuk Életmentők Programunkat, mellyel az elsősegélynyújtás és az újraélesztés fontosságára szeretnénk irányítani a figyelmet. Célunk, hogy a következő években összesen 1 millió embernek segítsünk a megfelelő elsősegélytechnikák elsajátításában abban a 9 országban, ahol a Groupama jelen van.

Történetünk

A Groupama Csoport

A Groupama gyökerei egészen az 1800-as évek végére nyúlnak vissza. Európa egyik vezető biztosító csoportjának története Franciaországban, közösségi kezdeményezésként indult el, mikor a helyi mezőgazdasági szövetkezek összefogtak, hogy segítséget nyújtsanak egymásnak a mezőgazdasági károk okozta terhek enyhítésében és a tűzkockázatok elleni védekezésben. Így vált a ma már 11 országban jelen lévő, 12 millió ügyféllel és szövetkezeti taggal rendelkező Groupama életében a kezdetektől napjainkig is meghatározó értékké a közelség és az összetartozás. Ezért is segítette például a franciaországi Groupama a Notre Dame 2019-ben leégett tetőszerkezetének helyreállítását 1300 százéves tölgy felajánlásával.

A Groupama Magyarországon

Hazánk első, részvénytársasági formában működő biztosítója, a Garancia Biztosító 1987-ben alakult, majd 1992-től az OTP Bank tulajdonaként OTP Garancia Biztosító néven működött tovább és vált a következő évtizedre a hazai biztosítási piac egyik vezető szereplőjévé.

Az Európa Biztosító 1991-es magyarországi alapításakor a francia Gan pénzügyi csoporthoz tartozott, amíg 1998-ban a Groupama Csoport fel nem vásárolta. Az Európa Biztosító 2004. októberében felvette tulajdonosa nevét, ezzel is kifejezve elkötelezettségét a márka által képviselt értékek felé.

Az OTP Garancia Biztosító és az Európa biztosítóból lett Groupama Biztosító története 2008. szeptember 16-án fonódott össze, mikor a Groupama az OTP Csoporttól megvásárolta az OTP Garancia Biztosítót és annak régióban található leányvállalatait. Az egyesüléssel létrejövő új vállalat 2009. április 1-től Groupama Garancia Biztosító néven kezdte meg működését, 2015. júliusától pedig már Groupama Biztosítóként folytatja tevékenységét.

A Groupama több mint 35 éve van jelen Magyarországon. Közel 1,3 millió lakossági és vállalati ügyfelünk számára teljes körű biztosítási szolgáltatásokat kínálunk. Országszerte megtalálható 130 saját ügyfélszolgálati irodánk és 800 fős tanácsadói csapatunk mellett az OTP Bankban, valamint alkuszi és többes ügynöki partnereinknél várjuk meglévő és leendő ügyfeleinket.

Sajtószoba

Sajtóközleményeinkkel és sajtóeseményeinkkel kapcsolatban kérjük, keresse a Kommunikáció és PR munkatársait.

Sajtókapcsolat

Kommunikációs és PR

Koháry András
Kommunikációs és PR igazgató

Hirmanné Czakói Andrea
Senior PR menedzser

E-mail: sajto@groupama.hu
Cím: 1146 Budapest, Erzsébet királyné útja 1/C

Sajtólistára történő regisztráláshoz vedd fel velünk a kapcsolatot a sajto@groupama.hu e-mail címen (név, e-mail cím és/vagy telefonszám megjelölésével).

Céginformációk

Cégnév:
Groupama Biztosító Zrt.
Számlaszám:
11794008-20071099
Székhely:
1146 Budapest, Erzsébet királyné útja 1/C
Levelezési cím:
1380 Budapest, Pf. 1049
Telefonszám:
+36 1 467 3500
Vezérigazgató:
Alexandre Jeanjean
Cégjegyzékszám:
01-10-041071
Adószám:
10207349-2-44
Felügyeleti engedélyszám:
H-EN-II-130/2016.
Cégjegyzéket vezető cégbíróság:
Fővárosi Törvényszék Cégbírósága

Audit Bizottság

A Groupama Biztosítónál a felügyelőbizottság látja el a biztosítási tevékenységről szóló 2014. évi LXXXVIII. törvény 116. §-a alapján az audit bizottság hatáskörébe tartozó feladatokat.

A felügyelőbizottság tagjai:

 • Olivier Péqueux (elnök)
 • Mikaël Cohen
 • Francis Jacky Louis Thomine
 • Pascal Loiseau
 • Jean-Louis Stemart
 • Pierre Lacoste
 • Karine Touraine
 • Füzes Edit Krisztina
 • Holló Csilla
 • Flatsker Zoltán
 • Osváth István

Fenntarthatóság

Elkötelezetten teszünk egy felelős és fenntartható működés megvalósításáért környezeti és társadalmi értékeink megóvása érdekében.

A több mint 100 éves múlttal rendelkező francia Groupama leányvállalataként kiemelt figyelmet fordítunk a környezetünkkel való kapcsolat alakítására. Működésünkben felelősséggel törekszünk olyan megoldásokra, melyekkel a lehető legjobb hatást váltjuk ki gazdasági, társadalmi és környezeti területen is.

Fenntarthatósági törekvéseink befektetési politikánkban is erőteljesen megjelennek. Felelős befektetőként kiemelt prioritásként kezeljük az éghajlatváltozás negatív hatásai elleni fellépést. A Párizsi Megállapodás célkitűzéseivel összhangban már 2018-ban számos korlátozás bevezetését határoztuk el.

További törekvéseinket és elért eredményeinket Fenntarthatósági jelentésünk tartalmazza, aminek legfrissebb kiadását a témában fontos további dokumentumokkal együtt a Letölthető dokumentumoknál találod meg.